Zo kan je partner ook opruimen!

Zijn het niet de kinderen die rommel maken, is het wel je partner die alles rond laat slingeren (of de dopjes nergens op doet 🙂 )
Herkenbaar? Dan zou ik even verder lezen…

Iedereen is anders , dus ook jij en je partner. De een laat alles uit zijn handen vallen waar die staat, de ander zet alles netjes terug op zijn plek. Het huishouden kan een groot strijdpunt worden in een relatie. En als je partner het nut van opruimen niet inziet of te chaotisch is, zul je manieren moeten vinden om er samen uit te komen. Jij zal een start moeten maken, dit kost je nu tijd maar zal je later tijd en minder ruzie opleveren.

Lees ook: Deze man is huishoudelijk blind…

partner ook opruimen _artikel

Met deze tips gaat je partner ook opruimen

#1 Zorg voor genoeg opbergplekken in huis

Bakken, lades, manden enzovoorts zorgen ervoor dat je spullen een vaste plek kunt geven. Kies dan ook voor dezelfde soort manden en bakken, zodat het er rustig uitziet.

#2 Geef al die opbergplekken een functie

Zet bijvoorbeeld in de gang een schoenen mand, dan is duidelijk dat daar de schoenen in horen en nergens anders (werkt ook goed voor je kinderen). Maak ook een mand voor bijv. kabeltjes, opladers, stekkerdozen etc. En een bakje voor batterijen. Alles in huis heeft een eigen plek. Houd daar consequent aan vast, zo voorkom je dat uiteindelijk weer je dressoir vol ligt met opladers, batterijen, nagelschaartjes, bonnetjes, fruitbakjes en nog veel meer.

#3 Maak de functie van die opbergplekken duidelijk

Bespreek met je partner al die opbergplekken zodat hij of zij weet waar ze zijn en wat erin hoort. Zo kun je hem of haar er nonchalant op wijzen dat dat de sleutels nog niet op de eigen plek liggen.

#4 Volhouden!

Dit is het lastigste, als alles een plek heeft zul je moeten volhouden om elke keer als iets niet op de goede plek ligt terug te leggen waar het hoort. In het begin zal het gebeuren dat jij voornamelijk degene bent die dat doet. Maar na verloop van tijd zal je partner dit in zijn of haar systeem krijgen en overnemen.

Deze tips zijn geen garanties dat je partner de rest van zijn of haar leven alles achter zich opruimt. Het zijn wel tips die ervoor zorgen dat jij alle voorwaarden schept om opgeruimd te leven. Bovendien zijn deze tips ook handig voor je kinderen! Meer tips over het organiseren en schoonhouden van je huis kun je in dit artikel lezen: Zo voorkom je huishoudstress

Heel veel succes!

(c) Can Stock Photo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...