Met een opgeruimd huis het nieuwe jaar beginnen

De feestdagen zijn weer voorbij en het is tijd om je huis weer in ‘normale’ staat terug te brengen. De eerste klus die zich aandient is het afbreken van de kerstboom. Of je nu een nep of een echte boom hebt, het is altijd gedoe. Maar dit jaar ga je ervoor zorgen dat het goed gebeurt en je meteen even opruimt.

opgeruimd huis

4 tips om het nieuwe jaar met een opgeruimd huis te beginnen:

  1. Begin met alle kerstversiering die overal door je huis verspreid is. Bekijk het kritisch en bedenk of je die versiering volgend jaar nog een keer gaat gebruiken. Zo niet, dan gaat het weg.
  2. Dan is de boom aan de beurt. Ook hier kijk je kritisch naar alles wat in de boom hangt. Vind je het nog mooi? Ga je het het volgend jaar weer gebruiken denk je? Zo niet, dan kan dat ook weg.
  3. Als laatste komt het vervelendste werkje, de lampjes! Hoe zorg je er nu voor dat je ze volgend jaar weer makkelijk uit elkaar haalt? Pak een kartonnen plaat en wikkel daar je lampjes omheen. Zo raken ze niet verstrikt in elkaar en wikkel je ze volgend jaar zo weer af!
  4. Zorg voor goede opbergdozen waar alles in kan. Zo heb je alle kerstspullen bij elkaar en kun je ze volgend jaar weer makkelijk pakken.

>> LEES OOK: In 6 weken je huis op orde

Nu de kerstboom aan de kant is, is het ook een goed moment om weer eens kritisch door je woonkamer te lopen. Welke spullen heb ik waar liggen en gebruik ik ze nog? Doe dit weer door je kamer in zones te verdelen. Het zit gedeelte, de speelhoek, de eettafel enz. Kijk in elke zone of de spullen die daar ook liggen horen. Zo niet, berg ze op de juiste plek op.
Je zult zien dat je weer van alles tegen komt dat weg kan. Zorg ervoor dat alles wat weg kan ook meteen weg gaat. Breng het naar de kringloop, of gooi het daadwerkelijk weg. Zo stel je niets uit en kun je ook niet op je besluit terug komen.

Zo begin je het nieuwe jaar met een opgeruimd huis en maak je plek voor nieuwe herinneringen.

[ssba]
Posted in: Lifestyle

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...