By 4 januari 2016 0 Comments Read More →

Tijd winnende tips voor ouders!

Heb jij ook het idee dat er soms te weinig uren in een dag zitten soms? Als ouder met een eigen bedrijf weet ik soms niet waar ik de tijd vandaan moet halen! De dag begint met de kids helpen met aankleden, ontbijten en op tijd op school zijn. Dan door naar werk, waar de tijd altijd voorbij vliegt. Ik knipper met mijn ogen en ik moet de kids alweer halen, ze lekker badderen en eten koken. Manlief komt thuis en na het eten brengen we ze samen naar bed met een verhaaltje. Voordat ik zelf onder de wol ga, nog snel wat mails lezen en de krant uitpluizen. En voor je het weet is de dag weer voorbij.

Om wat van mijn kostbare tijd terug te winnen, heb ik laatst tips van vrienden gevraagd. Hieronder een combi van hun tips én tijdwinnaars waar ik zelf al een tijdje heel vrolijk van word.

tijd winnende tips

8 tijd winnende tips voor ouders

#1 Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende varianten maar het komt allemaal op hetzelfde neer: de maaltijdbox. Ik heb zelf een tijdje De Krat en Hello Fresh gehad. Persoonlijk was ik meer fan van De Krat, gevarieerde maaltijden met lokale producten. Maar….

#2 … uiteindelijk wilde ik toch liever zelf de touwtjes in handen hebben als het op de boodschappen aankwam. Alleen heb ik niet altijd de tijd en zin om door te supermarkt te struinen op het drukste moment van de dag. Daarom bestel ik de weekboodschappen online en laat ik ze thuisbezorgen. Een andere optie is ze op te halen bij een pickup point (van AH of Jumbo).

#3 Toen ik laatst een afspraak met een fysiotherapeut wilde boeken, was ik overdag vergeten te bellen. Geen man overboord omdat je nu dus heel makkelijk via het platform Azenda kunt zoeken naar een fysiotherapeut bij jou in de buurt én meteen online een afspraak kunt inplannen. Naast fysiotherapeuten staan er ook andere type behandelaars op zoals voor acupunctuur, natuurgeneeskunde en massage.

En dan riepen mijn vrienden ook nog:

#4 Een was- en strijkabonnement afsluiten óf alleen maar kleren kopen die niet gestreken hoeven te worden.

#5 Al het beleg uit de koelkast op 1 dienblad zodat je maar 1x hoeft te lopen.

#6 Een standaard boodschappenlijstje maken (bijv. met de app van je supermarkt) zodat je alleen maar hoeft aan te vinken in plaats van ‘from scratch’ beginnen.

#7 Bloomon voor je verse boeketje bloemen thuis afgeleverd.

#8 Voor de Amsterdammers: Marleen Kookt. Gezonde maaltijden worden dan kant-en-klaar bij jou thuis afgeleverd.

O ja, wat echt geen tijd oplevert is schoenen online bestellen voor je kroost. Daar ben ik toch de mist mee ingegaan, al meerdere keren. (Lees hier: Zo bepaal je de juiste schoenmaat van je kind) En dan moet alles weer teruggestuurd… wat weer extra tijd kost, grrr.

Heb jij nog tips die ik niet heb genoemd? Deel ze hieronder met mij!

[ssba]
Posted in: Lifestyle

Auteur:

Eva woont met haar twee kindjes en grote liefde in een bovenhuis in de Watergraafsmeer (Amsterdam). Lees meer..