By 31 december 2015 0 Comments Read More →

Goede voornemens, zo hou je ze vol!

Vol goede moed maak ik toch ieder jaar weer goede voornemens. De eerste dagen gaan me vaak perfect af. Maar na een weekje, betrap ik mezelf er meestal op dat ik af en toe terugval in oude gewoontes. Ik vergeet mijn goede voornemens gewoonweg. En dat is dan het begin van het einde. Zo jammer! Want wat die goede voornemens ook zijn, ik zal er toch echt zelf voor moeten zorgen dat mijn goede voornemens realiseert worden. En datzelfde geldt voor jou.

Online zocht ik daarom snel naar tips om goede voornemens nu eens WEL vol te houden. De beste tips deel ik graag met je.

Goede voornemens volhouden doe je zo:

TIP 1: Wie schrijft die blijft, geldt ook voor goede voornemens. Schrijf ze op! Bekijk ze iedere dag even en de kans dat je jouw goede voornemen volhoudt is 50% (ten opzichte van 4% bij niet opschrijven). Schrijf op wat je gaat doen (of laten), waarom je dat wilt en wat je doel is (wanneer is je goede voornemen uitgekomen).

TIP 2: Maak het jezelf gemakkelijk en deel je goede voornemen met anderen. Andere kunnen je steunen, vragen hoe het met je gaat en je zo nodig (al dan niet gewenst) wijzen op je goede voornemen. Hoe meer je er zelf mee bezig bent hoe meer het gaat leven.

TIP 3: Maak tijd voor je goede voornemen en plan het in in je agenda. Zo wordt je voornemen onderdeel van je dagritme en vergeet je het niet zo snel. Maak ook een back-up plan voor het geval er iets tussenkomt en je door tijdgebrek je goede voornemen op het geplande moment niet kunt uitvoeren. Plan je voornemens (!) en voer ze uit, desnoods via je back-up plan. Schrijf dus bijvoorbeeld in je agenda op wel tijdstip van de dag jij je workout gaat doen of op welke dagen van de week je gaat hardlopen.

goede voornemens - hardlopen

TIP 4: Kom op, wees eerlijk, je weet best nu al dat er valkuilen zijn (en je gaat ze tegenkomen!) waardoor jij je goede voornemen niet vol kunt houden. Denk er over na (schrijf ze nu alvast op) en bedenk wat je gaat doen als zo’n situatie zich voor doet. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid! Deze smoesjes om niet te sporten, willen we het komende jaar dan ook niet meer horen!

TIP 5: Ben consequent, maar niet te streng. Heb je bijvoorbeeld 1 keer niet kunnen hardlopen omdat er een afspraak tussendoor kwam en viel ook je back-up plan in het duigen. Geen nood. Een keer je goede voornemen niet halen is niet erg en zeker geen reden om direct op te geven! Morgen is er weer een dag om wel succesvol te zijn. Niet meteen stoppen hoor!!

TIP 6: Bedenk een reële beloning die je krijgt als je je doel (en daarmee je goede voorwaarden) behaald hebt. Natuurlijk is het volhouden van je goede voornemen al een beloning op zich en daar mag je dus best trots op zijn! Vier het dus extra met een beloning. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld een mooi jurkje omdat je een maatje minder hebt gekregen of een fijn boek omdat je dit jaar wel 30 dagen lang je workout of sugerchallange hebt volgehouden. Soms kan het uitkijken naar iets dat je (ook) heel graag wilt hebben net dat ene zetje zijn dat je nodig hebt.

En tot slot nog dit: Jij bent goed bezig zeg, want je moet echt zelf DOEN. Dat nu al nieuwsgierig bent naar hoe je je goede voornemens WEL gaat realiseren is een positief signaal. Kom op, je kunt het! Echt.

[ssba]
Posted in: Lifestyle

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.