Eindelijk! Bridget Jones deel 3!

Ja ja, de geruchten zijn waar! Er komt eindelijk een vervolg op de doldwaze avonturen van Miss Jones. We moeten nog wel even geduld hebben, want de release datum van de film ‘Bridget Jones’s Baby’ staat gepland op 16 september 2016. Het gerucht gaat dat Bridget in de derde film moeite heeft om zwanger te worden. Maar verder is er weinig bekend over de verhaallijn in de film.

Bridget Jones's Baby

Wanneer het script gebaseerd wordt op Helen Fielding’s derde roman ‘Bridget Jones: Mad about the boy’ staat ons nog heel wat te wachten. In dat boek is Bridget bijna 50, is haar grote liefde Mark inmiddels overleden (!) en heeft ze twee kinderen.

Net zoals veel bijna veertigers ben ik een beetje met Bridget Jones (op) gegroeid. Lang voordat de BJ films uitkwamen had ik de boeken Bridget Jones Diary 1 en 2 reeds verslonden. Heerlijke verhalen, onvoorstelbaar grappig en vaak zo herkenbaar.

En toen kwamen de films. En ik moet zeggen, de muziekkeuze was perfect, de uitspraken legendarisch en de casting top. Renee Zellweger als Bridget paste precies in mijn beeld van hoe Bridget Jones zou moeten zijn.

Hugh Grant als superfoute man (die eerste scene dat hij uit de lift komt lopen met een “wie zal ik vandaag op de keukentafel nemen” – blik) en Colin Firth perfect gecast als de ietwat norse prins op het witte paard maken het beeld compleet.

Deel twee was leuk en vermakelijk, maar haalt het wat mij betreft niet bij deel een. Niettemin, nog steeds heerlijk om tijdens een luie avond op de bank naar te kijken.

Bridget Jones was een beetje mijn heldin. Net zo als van minstens een miljoen andere vrouwen.

Waarom vinden wij vrouwen haar toch zo geweldig? Is het omdat zij haar kwetsbaarheid durft te tonen? Na iedere crisis of gênante situatie een verbazingwekkende veerkracht laat zien? Of omdat zij, op de momenten dat het er echt toe doet, van zichzelf afbijt als geen ander?

Of is het omdat ze zo benaderbaar is en we ons in haar herkennen? Aantrekkelijk, maar geen supermodel. Met net een paar kilootjes teveel en ook wel eens een bad hairday.

Bridget gaf ons hoop. Dat na al die foute mannen er ook een prins op het witte paard kon verschijnen. En dat deze man ons leuk zou vinden “gewoon zoals we waren”. Dat een nieuwe en opwindende baan zomaar in het verschiet kon liggen. En.. ondanks dat we de nodige blunders zouden maken, we uiteindelijk toch altijd op onze pootjes terecht zouden komen.

Daarom was er na deel twee een leegte. Want Bridget had haar droomman gevonden (deel 1) en uiteindelijk weten te behouden (deel 2).

Maar hoe zou Bridget het samenwonen ervaren? En hoe zou haar zwangerschap verlopen om maar niet te spreken van de bevalling? Hoe zou zij omgaan met de gebroken nachten, krijsende koters en een ontploft huis?

Ik hoop dat ik dit allemaal ga zien in deel 3. En ik hoop dat ik Bridget zal herkennen. Renee Zellwegers laatste bezoekje aan de plastisch chirurg was namelijk geen succes. Ook schijnt ze te hebben bedongen dat ze voor de derde film geen kilo’s hoeft aan te komen.

Ook verrassend: Hugh Grant doet niet meer mee als de legendarische Daniel Cleaver, maar Colin Firth als Mr. Darcy is gelukkig wel van de partij. Prettige nieuwkomer is Patrick Dempsey (voormalig McDreamy uit Grey’s Anatomy). Ik kan niet wachten tot 16 september 2016!

[ssba]
Posted in: Lifestyle

Auteur:

Yvonne is de trotse mama van Evi (7) en Fiene (4). Ze woont samen met Daniël, haar kids en hondje Sammie in Tilburg. Yvonne blogt over werk, gezin en alles wat daarbij komt kijken. Soms grappig, soms ontroerend, maar altijd met een gezonde dosis humor!