Zo voorkom je impulsaankopen in de uitverkoop

Aan het einde van het seizoen begint de uitverkoop vaak. De meeste vrouwen (ach en een enkele man) kunnen dat niet weerstaan en duiken dan de stad om inkopen te doen. Ook de aanbiedingen uit al die reclamefolders die in de bus vallen zijn behoorlijk verleidelijk. Helaas leiden dit soort acties vaak tot impulsaankopen waar je achteraf spijt van hebt. Herkenbaar? Zo voorkom je het een volgende keer!

impulsaankopen voorkomen doe je zo

Impulsaankopen voorkomen doe je zo:

  • Een ‘nee-nee’ sticker op je brievenbus, of, als je wekelijkse krantjes niet wil missen de ‘nee-ja’ sticker. Hierdoor vallen al die reclamefolders niet meer in de bus en is de eerste verleiding al weg.
  • Gebruik geen pinpas als je naar de winkel gaat, maar gebruik contant geld. Hierdoor houd je meer grip op je uitgaven.
  • Heb je iets gezien wat je graag wil? Neem er een foto van en slaap er twee nachtjes over. Dit geeft je de tijd om na te denken of je het écht wil en nodig hebt.
  • Neem iemand mee als je gaat shoppen. Het liefst iemand die kritisch of zuinig is ☺.
  • Maak een lijstje van wat je nodig hebt voor je naar de winkel gaat.
  • Koop geen grote voorraden in van spullen met een houdbaarheidsdatum. Grote kans dat ze in de prullenbak belanden voordat je ze gebruikt.
  • Denk bij alles: heb ik het nodig, heb ik er het geld voor, maakt het mijn leven makkelijker of leuker?

Geen dubbel spullen meer aanschaffen

Heb je meegedaan met de ‘in 6 weken je huis opgeruimd‘ actie? Dan ben je waarschijnlijk ook spullen tegen gekomen die je dubbel hebt, of waarvan je alweer vergeten was dat je ze had. Je huis opgeruimd houden zorgt ervoor dat je niet meer naar spullen hoeft te zoeken. Zo voorkom je dat je spullen twee keer aanschaft. En dat scheelt geld!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...