Weg met die verkoudheid!

Kijk je al een paar dagen tegen de snotneuzen van je kinderen aan? Een ui naast bed helpt. Maak samen met je kinderen een uien sneeuwpopje voor naast het bed. Zo kunnen ze makkelijker ademen en dat lucht op.

TIP: Zet de tissues vast klaar !

ui naast bed oma's tip bij verkoudheid

Een sneeuwpop ui naast bed

En dit heb je nodig per persoon:

  • snijplank
  • puntmesje
  • 2 uien
  • kleine peen
  • 2 peperkorrels
  • 2 spijkers, spelden, houten prikkers

Zo maak je een sneeuwpopje

Trek het jasje van de ui uit en prik met een houten stokje de uien op elkaar. De geur van de ui komt al vrij. Ruik je het? De neus gaat langzaam open en lopen. Als je pech hebt, doen je ogen ook mee. Als je de onderste ui aan de onderkant recht af snijdt, blijft hij goed staan.

Van de peperkorrels maak je de ogen. Prik eerst een gaatje voor met een spijker en duw dan de peperkorrel erin. Snijd het puntje van een wortel, dat is de neus. Zet de neus vast met een speld. Zet het poppetje op een schoteltje en snipper nog wat ui. Leg dat als sneeuwvlokjes naast het sneeuwpopje. Rauwe uitjes zijn goed voor de weerstand!

Wij zijn zelden verkouden. Ik denk dat dat komt doordat we elke dag rauwe of gebakken ui eten. Bijna dagelijks voeg ik knoflook aan het eten toe en eet ik zelf een beetje verse peterselie. Als je aan je stamppot een fijngesnipperd uitje toevoegt, wordt hij nog lekkerder. Uien zijn smaakmakers.

Op jullie gezondheid!

sascha meijer de opvreters

Sascha Meyer – De Opvreters
Sascha Meyer (1965) debuteerde in 2012 met ‘De nieuwe arme’, waarin ze vertelt over haar bestaan als arme sloeber die ooit zo’n succesvolle freelance-carrière had als styliste. Om lekker bezig te zijn, ging ze schrijven over haar ervaringen als armlastige. ‘De opvreters’ ontstonden doordat Sascha ging doen wat ze als kind het liefste deed. Schrijven, met overgebleven lapjes poppenkleertjes maken en met eten spelen. Om het daarna lekker op te eten. Haar eerste woordje was mmmmmmm!

Meer info: De Opvreters

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle

Auteur:

#Hello15 staat voor Hello New Year, Hello New Life ! Diverse gastredacteuren gaan tips & trucs met ons delen om gezonder, bewuster en fijner te leven. Dit kun je verwachten: * Dagelijks een workout, oefeningen om je lichaam gezond te maken * Gezonde recepten voor het hele gezin * Mindfulness oefeningen voor jou en je kind * Gezonde lunchtrommels en 10-uurtjes voor mee naar school * #hello15