By 17 december 2014 Read More →

Sneeuwballen uiensoep

Als je het jasje van een uit uittrekt lijkt het net een sneeuwbal. Zet je er twee op elkaar heb je een sneeuwpop genaamd Snipper. En laat je daar nu net een heerlijke soep van kunnen maken; wij noemen dat sneeuwballen soep.

de opvreters uiensoep die kinderen wel lusten

Zelf sneeuwballen soep maken? Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 uien in dunne ringen
  • groentebouillonblokje
  • teentje knoflook
  • klont roomboter
  • lepel bloem

Smelt een klont boter in de pan, smoor de uien en knoflook hierin tot ze zacht en glazig zijn. Voeg een kleine lepel bloem toe om het geheel iets te binden. Voeg een liter water toe en een bouillonblokje. Laat de soep nog tien minuten doorkoken en verdeel hem over vier borden. Strooi er wat geraspte kaas over en gratineer de soep even onder de grill. Lekker met stokbrood.

De Opvreters

Dit recept (oorspronkelijk genaamd uiensoep) komt uit het boek De Opvreters van Sascha Meyer. Een kook-, lees- en knutselboek voor grote en kleine mensen met gezonde fantasie! Met De Opvreters ga je samen met je ouders en vriendjes de keuken in om heerlijke gezonde opvreters te maken en te smikkelen en smullen. Van een paar uien, een puntje bospeen, de schil van een rode aardappel een spruitje en een paar peperkorrels maak je zo zelf een sneeuwpopje dat luistert naar de naam Snipper. In het boek staan nog veel meer opvreters die je samen kunt maken.

Een eet- en doeboek om je vingers bij af te likken!

Meer info: Facebook pagina De OpvretersBoek De Opvreters Sascha Meyer

opvreters sascha meyer

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Kookboeken

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>