Gezond gelukkig, gelukkig gezond

Na mijn late ontdekking dat ik echt geen superwerknemer, supervrouw, supermoeder, superzus, superdochter, supervriendin etc., etc. tegelijk kan zijn, heb ik mijn prio’s gerangschikt. Perfectionistisch en streberig, ik zal het altijd wel blijven. Maar tegelijkertijd probeer ik ook meer in het hier en nu te leven, bewuster te leven. Meer te genieten van de kleine dingen in het leven. Daardoor zit ik beter in mijn vel, zijn mijn kinderen vrolijk & opgewekt en draait ons gezin lekkerder. Daarnaast streef ik naar gezond & leuk leven. En dat valt niet altijd mee (hoi diepvriespizza..).

Hieronder mijn 5 keuzes die daarbij helpen. Want geluk is een keuze toch?

gezon gelukkig gelukkig gezond

5 x kiezen voor geluk en gezond

  1. Neem tijd voor jezelf Altijd druk en nooit tijd voor jezelf? Plan het in je agenda. Maak een wandeling, zet een lekkere cd op, duik met een boek op de bank of ga een uur actief sporten. Me-time geeft me rust, geeft me ruimte om te reflecteren. Als ik lekker in mijn vel zit, dan voelen mijn kinderen dat ook.
  2. Samen bewegen. Spring samen op de trampoline, speel een potje voetbal of fiets samen door het bos. Maak van iets wat moet, iets wat leuk is om samen te doen.
  3. Gezonder eten. Wij zijn inmiddels fervent fan van (groene) smoothies. Een mooi glas en vrolijk rietje maken deze pitstop naar gezonder leven compleet. Pure chocolade of een handje noten gaan er bij mij ook wel in. Mijn kinderen houden het voorlopig nog bij de verse fruitsapjes, gelukkig kan ik daar al steeds vaker wat extra groente aan toevoegen.
  4. Samen lachen. Niets is zo heerlijk als (samen) lachen. Door lachen komen er hormonen vrij als endorfine, serotonine en dopamine. Dit zijn door je hersenen geproduceerde genotsmiddelen, waardoor je je ontspannen en lekker gaat voelen. Hetzelfde effect als chocolade dus, zonder die extra kcal die weer op mijn heupen blijven hangen.
  5. Leuker eten. Dagelijks probeer ik 2 stuks groente en 2 ons groente te eten. Met groene smoothies zal me dat (vaker) lukken. Ook de kinderen probeer ik hun dagelijkse portie fruit & groente te geven. Hoe leuker ik het presenteer, hoe beter zij eten. Binnen Moodkids hebben we ook diverse leuke & gezonde lunchsuggesties voor je.

Gezond Geluk met VGZ

Een goede gezondheid wordt vaak genoemd als voorwaarde van geluk. Maar omgekeerd geldt dat zeker ook zo. Steeds meer studies wijzen dat uit. Onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben het vastgesteld: geluk en gezondheid gaan hand in hand. Ze maakten een gelukswijzer om je een handje te helpen naar een gelukkiger en daarmee gezonder leven.

Ook zorgverleners realiseren zich steeds vaker dat gezondheid en geluk een goede combinatie is tot betere zorg. En goede zorg willen we allemaal. Nu, maar zeker ook in de toekomst.

VGZ wil ervoor zorgen dat de zorg nu en in de toekomst goed blijft. Ze doen dit door zorgvernieuwing. Ze kijken samen met zorgaanbieders naar de kwaliteit van zorg en gebruiken hiervoor kennis van patiëntenorganisaties, medische normen en wetenschappelijk onderzoek.

Er worden betere afspraken gemaakt en VGZ organiseert de zorg slimmer. Dat is fijner voor ons allemaal, want hierdoor vallen de kosten lager en profiteren we weer van een lagere premie. Zo zorgen we samen voor een goede en betaalbare zorg in Nederland.

Wil je meer weten? Ga dan naar:

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Geen categorie

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.