7x inspiratie voor Mini Babybel traktatie

Een klein rond kaasje met rondom rode was. Mini Babybel, wie kent het niet?  Zie ik het in het kaasvak in de supermarkt liggen, dan denk ik meteen ‘oh ja’. En anders denk ik er -eerlijk gezegd- toch niet zo snel aan als tussendoortje. Het is wel echt een superkaasje om traktaties mee te bedenken. Dus toen Babybel mij vroeg om content te maken voor Halloween en Sint Maarten, stond ik al te trappelen en bedacht 7x een Mini Babybel traktatie.

Overigens zijn deze traktaties ook gewoon leuk voor een verjaardag. Ik had wel 30 varianten aan kunnen leveren denk ik. Op het moment dat je bezig bent met de was (wat net voelt als fimoklei) borrelen de ideeën omhoog. Ik heb zo’n vermoeden dat er de aankomende tijd meer traktaties aan komen. 😉

Mini Babybel is naast traktatie, ook lekker als gezond tussendoortje of om in je Dutch Bento lunchtrommel mee te geven. Met Halloween en Sint Maarten voor de deur zijn dit ook leuke varianten om uit te delen. Mini Babybel past in onze categorie met verantwoorde traktaties. De kaasjes zijn gemaakt van 100% echte kaas met 98% melk, zonder toevoegingen en conserveringsmiddelen en rijk in calcium en vitamine B12.

7x Mini Babybel traktatie (van makkelijk naar moeilijker)

Verantwoord trakteren: 7x babybel traktatie #trakteren #babybel #traktatie #halloween

Bij Halloween denk je vaak toch aan wat spooky traktaties, terwijl voor Sint Maarten het ook leuk en gezellig mag zijn. Dit jaar ga ik voor een plateau met gezonde, leuke en spooky traktaties. Ter inspiratie deel ik 7 varianten met je. Voor ieder wat wils. Hetzelfde geldt voor het niveau van de traktaties. Sommige zijn heel makkelijk, anders vragen iets meer geduld, tijd en voorbereiding. Je vindt hieronder per traktatie een korte uitleg. Ik heb ze van makkelijk naar moeilijker voor je op een rij gezet.

1# bootje van Babybel

Wat heb je nodig voor deze Mini Babybel traktatie: scherp mes, zeilen. Ik kocht deze piratenvariant bij webshop Joy & Co Je kunt de zeilen ook zelf maken met een stukje papier waar je wat op schrijft of tekent en een satéprikker.

Knip de uiteinden van de losmaak-strip kort. Snijd de Babybel -met de waslaag er omheen- doormidden. Tip: snijd ze doormidden haaks staand op de losmaak-strip. Leg de Mini Babybel met de opengesneden kant naar beneden op de snijplank en druk met de brede kant van je mes op de (gesloten) bovenkant van het halve kaasje. Zo wordt de onderkant van je boot wat platter en staan ze steviger. Druk het zeil in het kaasje en klaar!

traktatie piraten bootjes babybel trakteren

2# spinnenweb

Wat heb je nodig: eetbare stift, nep spinnen, schaar

Knip de uiteinden van de losmaak-strip kort. Teken met de stift een spinnenweb op de Mini Babybel. Begin met de rondjes en trek daarna enkele lijnen. Prik de spin met één poot in het web op je Mini Babybel kaasje.

spinnen halloween traktatie babybel

3# Mini Babybel traktatie mummie

Wat heb je nodig: (zelfklevende) wiebelogen, schaar en verband.

Wiebelogen kun je voor ongeveer een euro kopen bij Hema. Voor iets meer geld kun je o.a. hier ook zelfklevende oogjes kopen. Daar zit dan een klein stickertje op. Wel iets duurder, maar bespaart je veel werk! Pak een rolletje verband en knip in stukken van circa 30 centimeter. Knip vervolgens het verband in de lengt nog een keer door. Zo is het niet te dik om om je kaasje heen te wikkelen. Begin aan de achterzijde. Rol het eerste rondje om het beginstuk heen, zodat dat vast zit. Rol verder en zorg dat de ogen vrij blijven. Duw het uiteinde vast onder een beginnetje. Dat ze er allemaal niet identiek uitzien is niet erg. Dat maakt het juist levendiger.

mummie babybel eenvoudige traktatie

4# lieveheersbeestje

Wat heb je nodig: eetbare stift, cocktailprikker, honingdropjes, suikeroogjes (Wibra), eetbare lijm  (of maak wat glazuur met poedersuiker en water)

Deze Mini Babybel traktatie is nog steeds vrij eenvoudig, maar kost iets meer tijd. Trek voorzichtig via de losmaak-strip het kaasje los. Zorg dat twee helften van de was aan het uiteinde nog aan elkaar blijven zitten. Teken de lieveheersbeestje stippen met de eetbare stift. Vouw de twee washelften iets naar buiten, zodat het kaasje wat zichtbaar wordt. Breek een cocktailprikker doormidden. Steek de ene kant in het honingdropje en de andere op de plek waar de twee washelften nog aan elkaar zitten. Plak de suikeroogjes op het honingdropje en laat even goed drogen.

Tip: maak je de traktatie van te voren? Steek dan de cocktailprikker al in de honingdropjes en plak de suikeroogjes erop. Verpak luchtdicht en bewaar buiten de koelkast. Op de ochtend van trakteren hoef je de hoofdjes alleen in het kaasje te prikken.

lieveheersbeestje traktatie babybel

5# enge, bloeddoorlopen ogen

Wat heb je nodig: rode kleurstof, blauw eetpapier, eetbare stift (zwart), satéprikker

Haal de waslaag van de kaasjes af. Meng de rode kleurstof met iets water. Dip de punt van de satéprikker in het mengsel en trek voorzichtig rode, dunne lijntjes op het kaasje. Houd het midden vrij. Handigst is om ze allemaal achter elkaar te doen. Knip ronde ogen uit het blauwe papier (of gebruik heel handig een papierpons – kosten weinig bij Action). Teken met de eetbare stift een lijntje rondom het oog en teken een pupil. Druk het eetpapier in het midden van je kaasje.

Tip: maak je de traktatie van te voren? Zorg dan dat de kaasjes niet vochtig worden (luchtdicht verpakken en in de koelkast) en plaats de (blauwe) lens pas op het laatst. Anders wordt het snoeppapier zacht. Je kunt het snoeppapier wel van tevoren al knippen en erop tekenen.

enge ogen halloween traktatie

6# krabbetjes van mini Babybel

Wat heb je nodig: schaar, scherp mesje, (zelfklevende) wiebelogen

Knip de uiteinden van de losmaak-strip kort. Leg het kaasje voor je neer en snijd met de punt van een mes voorzichtig uit de was de vorm van de pootjes. Laat ze doorlopen tot halverwege de zijkant van de kaasjes. Peuter met je mes de pootjes los en buig ze om. Leg het krabbetje op de onderkant en vouw de pootjes zo dat het krabbetje staat. Plak er wiebeloogjes op en klaar!

Tip: breekt het pootje toch af? Maak de was aan beide kanten een beetje warm tussen je vinger en plak weer aan elkaar vast.

krabben traktatie babybel zee trakteren

7# vogeltje van Babybel

Wat heb je nodig: scherp mesje, (zelfklevende) wiebelogen, papieren rietjes, eventueel klein uitsteekvormpje in de vorm van druppel. Wil je ze staand trakteren? Vul dan een leuke beker of vaas met droge rijst en steek daar de rietjes in.

Deze Babybel traktatie is het moeilijkste van de zeven en kost wat meer tijd, maar ziet er wel heel schattig uit toch? Snijd net onder de losmaak-strip de waslaag rondom af. Snijd het losgesneden stukje aan 1 zijde in en druk plat. Uit dit stukje ga je de kuif, snavel en vleugels maken. Snijd 2 driehoekjes uit, verwarm de was beetje tussen je vinger door te rollen in een snavelvorm. Pak het stukje dat je wil gebruiken voor de bovenkant van de snavel en duw dat met een mesje vast. (Eigenlijk net zoals met klei als je iets wilt vastzetten). Doe hetzelfde met de onderkant van de snavel. Vouw beiden in de vorm die je wilt hebben. Plak vervolgens de ogen erop.

Snijd 3x een druppelvorm uit. Daar zijn ook handige uitstekertjes voor -als je die niet hebt- maak je van karton een malletje en snijd je ze uit. Gebruik 2 druppelvormen voor de vleugel. Krul ze iets naar buiten en zet de vleugels op dezelfde wijze vast als de snavel door aan de bovenkant de was iets uit te smeren met zijkant van mesje. Snijd vervolgens de laatst druppelvorm voorzichtig in en zet dit iets uit elkaar als een kuif. Maak op dezelfde wijze vast. Steek er aan de onderkant een papieren rietje in.

Tip: wil je ze staand trakteren? Vul dan een leuke beker of vaas met droge (niet-gekookte) rijst en steek daar de rietjes in.

vogel babybel traktatie

Let op: om verstikkingsgevaar voor kinderen onder 4 jaar te voorkomen, snijd de Mini Babybel in kleine stukjes voordat je de kinderen de traktatie laat opeten.

Babybel traktatie inspiratie #halloween

 

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Mini Babybel.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Feest, Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.