Of je worteltjes lust…

chocochip cupcakes traktatie

Als je deze vraag aan Job stelt, dan roept hij heel hard ‘nee’. Maar voor deze traktatie cupcakes met worteltjes maakt hij dan toch een uitzondering. 😉 Herinner je je nog dat ik een paar weken geleden een traktatie met de nieuwe Leev’ mixen van Pauline (Uit Pauline’s keuken) maakte? 

Terwijl we daar mee bezig waren, kreeg ik nog een ander idee. Dezelfde cupcakes, eveneens in terracottapotjes, maar dan niet met een zaailing, maar met een wortel. Leuk voor Pasen toch? Of als je een semi-gezonde traktatie wilt maken. 😉

Of je worteltjes lust? Deze van marsepein vast wel. Deze traktatie cupcakes met chocoladecake en marsepeinen wortels zijn ook leuk voor Pasen.

Leev mixen

Hazen houden van wortels, hazen horen bij Pasen. Dus deze chocolade cupcakes mogen vast met Pasen op tafel. #uitpaulineskeuken #pasen #leev

Overigens is het thema van de vier bakmixen, die Pauline gelanceerd heeft in samenwerking met Leev, gezonder genieten. In deze bakmixen zit echt veel minder suikers (tot 75% minder). De choc-chip cake bevat wel iets meer suiker, maar alsnog veel minder dan in andere bakmixen voor chocolade cakes. Alle ingrediënten zijn biologisch en bevatten geen gekke toevoegingen of onnodige smaakversterkers en chemicaliën. De cakes zijn lactosevrij en bevatten weinig verzadigde vetten. Gezonder genieten hartstikke goed, maar dan moet je er bij deze traktatie geen marsepein bij doen. 😉

Traktatie cupcakes met worteltjes

Ingrediënten:

  • Leev chocochip cake
  • 4 eieren (maat L)
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 75 ml (amandel)melk
  • 75 gram pure chocolade (grof gehakt)

Verder nodig:

  • satéprikker
  • mini cupcake vormpjes
  • Bakvorm voor mini cupcakes. Ik heb er zelf één voor 12 mini cupcakes, maar ze bestaan ook voor 24 cupcakes.
  • eventueel terracotta minipotjes
  • oranje en groene marsepein. Oranje marsepein was nu bij ons in het dorp niet te krijgen. Ik mengde rode en gele marsepein. Kan natuurlijk ook! 😉

Heb je liever cupcakes van een normale grootte? Dat kan natuurlijk ook.

Of je worteltjes lust? Deze van marsepein vast wel. Deze traktatie cupcakes met chocoladecake en marsepeinen wortels zijn ook leuk voor Pasen.

Bereidingswijze cupcakes

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden. (boven- en onderwarmte). Doe de Mini Cupcake Vormpjes in de bakvorm. Hak de chocolade grof en bewaar dit even apart.

Mix de eieren met de zonnebloemolie en de (amandel)melk luchtig. Voeg de bakmix toe en spatel dit door het beslag. Voeg de chocoladestukjes toe en meng kort. Giet het beslag in de vormpjes in de bakvorm. Bak de cupcakes in 12-15 minuten af en controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Haal het bakblik uit de oven en laat de cupcakes afkoelen.

Marsepeinen worteltjes

Terwijl de cupcakes in de oven staan, maak je de marsepeinen worteltjes vast klaar. Rol daarvoor een stukje marsepein in een rolletje. Druk aan één kant ietsje harder, zodat het rolletje daar wat dunner wordt. Snijd met een mes het marsepein iets in, zodat je de lijnen van de worteltjes iets ziet. Steek met een satéprikker een gaatje aan de bovenkant, vorm met groen marsepein een plukje groen en steek dit in het gaatje.

Maak nu een wat groter gat in de cupcakes. Ik deed dat met een wijnstopper, die heeft al een beetje de vorm van een wortel. 😉 Steek de marsepeinen wortels er niet te vroeg in. Omdat de cupcakes met olie worden gemaakt, wordt het marsepein daar vettig van. Wil je ze een avond van tevoren maken? Dan zou ik beiden maken en luchtdicht inpakken. Volgende ochtend steek je dan de worteltjes er in een paar tellen in.

chocochip bakmix van Uit Pauline's keuken

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.