By 15 februari 2019 Read More →

Trakteer op een zaailing: chocolade cupcakes met munt

Voor het kerstdiner op school hebben Job en ik afgelopen jaar deze kerstboom cupcakes gemaakt en een groot aantal van de potjes kwam braaf weer terug. Wat mij natuurlijk meteen weer prikkelde tot het verzinnen van een nieuwe traktatie. Omdat het zulk lekker weer is, omdat de lente van mij nu echt mag beginnen én ik me ook op het starten van een moestuin beraam. Daarover later meer. 😉

Als je een beetje actief bent op social media en je volgt ook nog wat foodbloggers, dan kun je het bijna niet gemist hebben. Pauline van Uit Pauline’s keuken heeft vorige week een viertal bakmixen gelanceerd in samenwerking met Leev. Het thema van de bakmixen is Gezonder Genieten, met veel minder suikers ( tot 75% minder). De choc-chip cake bevat wel iets meer suiker, maar alsnog veel minder dan in andere bakmixen voor chocolade cakes.

Alle ingrediënten zijn biologisch en bevatten geen gekke toevoegingen of onnodige smaakversterkers en chemicaliën. De cakes zijn lactosevrij en bevatten weinig verzadigde vetten.

 

Traktatie chocolade chip cupcakes met munt #lente #traktatie #moestuin

Chocolade cupcakes met munt

voor ca 36 stuks (mini)

Ingrediënten:

Verder nodig:

Bereidingswijze:

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden. (boven- en onderwarmte). Doe de Mini Cupcake Vormpjes in de bakvorm. Hak de chocolade grof en bewaar dit even apart.

Mix de eieren met de zonnebloemolie en de (amandel)melk luchtig. Voeg de bakmix toe en spatel dit door het beslag. Voeg de chocoladestukjes toe en meng kort. Giet het beslag in de vormpjes in de bakvorm. Bak de cupcakes in 12-15 minuten af en controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Haal het bakblik uit de oven en laat de cupcakes afkoelen.

Was de munt en droog voorzichtig af met keukenpapier of een theedoek. Haal van een takje munt de onderste blaadjes eraf en zorg dat het takje eruit ziet of het een zaailing is. Dus een kaal takje van onderen en bovenop enkele (kleinere) blaadjes. Steek met een satéprikker in de cupcakes en steek het takje munt erin. De overgebleven muntblaadjes hoef je niet weg te gooien.  Zet er thee van of doe het in je water, ook in de courgettespread die we al eens eerder maakten is het lekker of vries het in en gebruik het later.

Deze traktatie is extra leuk als je ze in kleine terracotta potjes doet en daarna in een kweekkas zet. Die koop je echt voor een paar euro bij bijvoorbeeld Action. Kunnen daar straks mooi de mini moestuintjes in! 😉

#trakteren #chocolade #cupcakes thema #moestuin

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.