Lief om te trakteren: red velvet hartjes cupcakes

Mijn dochter Sophie is dol op red velvet taart. Als traktatie op school wilde ze graag red velvet cupcakes. Normaal kocht ik deze bakmix altijd in een kookwinkel in een stad verderop, maar toevallig stuitte ik bij de Jumbo op deze red velvet cupcakemix. Handig! Meteen uitgeprobeerd en goedgekeurd door het thuisfront.

Speciaal voor Valentijn of omdat je kind gewoon van hartjes houdt daarom deze red velvet hartjes cupcakes. Makkelijk te maken en super lekker!

Hier vind je nog veel meer leuke Valentijnsdag ideeën

Mijn dochter is dol op red velvet cupcakes. Ik spotte deze mix bij de Jumbo en besloot daar hartjes cupcakes van te maken. Met deze tip heel erg makkelijk!

Red velvet hartjes cupcakes

Ingrediënten:

Verder nodig:

  • muffin bakblik
  • (schoongemaakte) knikkers (10 kleine en 10 grote)
  • decoratiestrooisel (hartjes – Jumbo)

Bereidingswijze:

Meng de Mix voor red velvet cupcakes en het water in een beslagkom met een mixer met gardes. Klop het geheel in 3 minuten op een middelmatige snelheid tot een glad en klontvrij beslag. Druk één zijde van een cupcake vormpjes ietwat in (zie foto), zodat je de bovenkant van het hartje vormt.  Leg het cupcakevormpje in het muffinbakblik en druk er onderin een knikker in (zie foto). Verdeel het beslag met behulp van een lepel over de cupcake vormpjes. (En ja, de goede lezer ziet dat wij slechts 9 vormpjes hebben.)

hartjes cupcakes

Plaats het muffinbakblik op een bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 14-16 minuten. Druk na 10 minuten een grote knikker (bomber) aan de bovenzijde erin. De hartjes cupcakes zijn gaar als je met een satéprikker in het midden van de cupcake prikt en deze er weer schoon uitkomt.

Laat de red velvet hartjes cupcakes goed afkoelen en verwijder de knikkers. Klop de roomboter in een beslagkom met een mixer met gardes glad en luchtig en klop vervolgens in een aparte beslagkom de roomkaas soepel en glad. Doe de roomboter en roomkaas samen in een beslagkom, voeg de helft van de mix voor icing toe en meng alles tot een gladde massa. Voeg de resterende mix toe en klop het geheel op een hoge snelheid in 1 minuut luchtig. Verdeel de icing met de achterkant van een lepel gelijkmatig over de red velvet hartjes cupcakes. Bestrooi met leuke versiering. Ik vond ook bij de Jumbo deze leuke hartjes decoratiestrooisel.

Comments are closed.

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.

Simple Share Buttons