Watermeloen met jelly traktatie

Toen Job op vakantie was in Duitsland en Italië afgelopen meivakantie heeft hij voor Sophie een pakje Götterspeise meegenomen. Zijn lievelingsjelly die hier in Nederland anders smaakt volgens hem. (Of dat ook echt zo is, weet Nicole niet. Zij gruwelt van jelly). Maar echt super lief van Job.

Ik had nog nooit iets met jelly gemaakt en vroeg me af wat ik ermee zou kunnen doen. Dus ik keek op internet om wat ideeën op te doen. En zo kwam ik op het idee om de jelly in een uitgeholde watermeloen te doen. Want dat leek me een gaaf effect geven. Ik koos voor rode aardbeienjelly, want die lijkt dan nog het meeste op het rode vruchtvlees van watermeloen.  Sophie en Job kwamen uit school en storten zich meteen op de watermeloen met jelly.

‘Net zo goed als Götterspeise’, riep Job. Arme Nicole, nu wordt het allemaal jelly in huis… 😉

Job is groot fan van jelly. Brenda vulde voor hem een watermeloen met jelly. Snijd vervolgens in parten. Ziet er tof uit en de kids vonden het geweldig!

Watermeloen met jelly

Benodigdheden:

  • Aardbeien jelly pudding, verkrijgbaar in de supermarkt (Want stel je voor dat ik Jobs cadeau zou verpesten! Nee eerst oefenen!)
  • (mini) watermeloen
  • lepel
  • garde en kom
  • Koelkast

Zo maak je het:

De watermeloen snijd je met een groot mes in de lengte doormidden. Verwijder het vruchtvlees van de meloen met een lepel. Bewaar deze voor een heerlijke meloensalade, meloen smoothie of meloensoep. Maak de jelly volgens de gebruiksaanwijzing. Bij de aardebeien jelly van Dr. Oetker kook je een halve liter water. Voeg de Jelly Aardbei puddingpoeder toe en roer het door het kokende water tot dat het geheel is opgelost. Laat iets afkoelen en vul de gehalveerde meloenen met de jelly en laat een hele nacht opstijven in de koelkast. Daarna kun je er weer parten van snijden. Voor het vullen van een mini-meloen heb je een heel pakje jelly nodig.

Heel veel eetplezier! En hou er rekening mee dat de jelly buiten de koelkast na een poosje weer zacht wordt…

Kijk hier voor meer artikelen over watermeloen

 

Job is groot fan van jelly. Brenda vulde voor hem een watermeloen met jelly. Snijd vervolgens in parten. Ziet er tof uit en de kids vonden het geweldig!

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Feest, Food, Trakteren

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.