By 24 november 2017 Read More →

Bak eens hele snelle en lekkere kaneelbroodjes (zoals die van Ikea)

Toen ik jaren geleden voor het eerst in Amerika was, ontdekte ik daar ook voor het eerst de cinnamon rolls. Heerlijke kaneelbroodjes. Alleen die geur doet me al watertanden!

Job ontdekte de kaneelbroodjes laatst bij Ikea en was ook fan! We namen een zakje uit de diepvries mee, maar ja die waren natuurlijk zo op. Het is niet zo dat ik maandelijks bij de Ikea kom. Dus werd het tijd om ze zelf te maken. En dan het liefst een snelle variant. Een blikje croissantdeeg hebben we meestal wel in huis. Dus krijgen we onverwacht bezoek, dan zijn ze zo gemaakt.

Deze kaneelbroodjes kun je makkelijk zelf, of nog gezelliger samen met je kind, maken. Ook leuk als traktatie.

Deze kaneelbroodjes kun je snel en makkelijk zelf of samen met je kind maken. Ook leuk als traktatie. Ze lijken qua smaak op de kaneelbroodjes van Ikea.

 

Snelle kaneelbroodjes

Ingrediënten:

  • 1 rol croissantdeeg voor grote croissants
  • 50 gram ongezouten boter
  • 60 gram basterd suiker
  • 2 theelepels kaneel

Wat heb je verder nodig: bakplaat, bakpapier of muffinblik en muffinvormpjes

>> Lees ook: Trakteer eens op een appeltaart croissant

Zo maak je de snelle kaneelbroodjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de boter op kamertemperatuur komen of verwarm het iets zodat je het zometeen goed kunt uitsmeren. Meng de suiker met het kaneel. Rol het croissantdeeg uit en laat steeds 2 stukken aan elkaar zitten, zodat je vierkantjes krijgt. Druk de gaatjes (waar je normaal de croissants insnijdt) goed dicht. Bestrijk de vierkantjes met de iets gesmolten boter. En bestrooi daarna met het suiker/ kaneel mengsel. Rol het vierkantje op en snijd in 6 stukken. Leg ze vervolgens plat op de met bakpapier beklede bakplaat of leg ze in een muffinvormpje en/of muffinblik. Bak ze in 10 -12 minuten goudbruin.

Dit gaat veel sneller dan wanneer je de kaneelbroodjes met deeg maakt, maar is minstens net zo lekker!

Geniet ervan!

Ben je geïnspireerd geraakt door één van onze traktaties en maak je hem ook zelf? Deel hem (open) op je eigen social mediakanaal met de #moodkidsnl en #moodkidstraktatie. Ieder maand belonen we de leukste foto met een cadeautje!

>> Hier vind je nog meer leuke, lekkere en gezonde traktaties

Deze kaneelbroodjes kun je snel en makkelijk zelf of samen met je kind maken. Ook leuk als traktatie. Ze lijken qua smaak op de kaneelbroodjes van Ikea.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Feest, Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.