By 10 november 2017 Read More →

Trakteer eens op een appeltaart croissant

Al meer dan zes jaar publiceren wij Dutch Bento’s. Leuke, lekkere en gezonde lunchtrommels, geïnspireerd door de Japanse bento’s, maar wel met een Hollandse insteek. Steeds meer (food)bloggers besteden aandacht aan deze manier van lunchtrommels voor de schoollunch van hun kids. Hartstikke leuk!

Zo ook Susan Aretz, bekend van haar super leuke foodblog Smulpaapje. Zij houdt net als wij van smakelijke feestjes in de lunchtrommel, maar ook van efficiëntie en budgetvriendelijke lunches. En besloot al haar ideeën in een boek te verwerken: Wat lunchen we vandaag? Recepten en inspiratie voor lunchtrommels, feest op school en traktaties. Je kunt je voorstellen, ik was reuze benieuwd!

Het boek werd me door de uitgever toegestuurd en het staat echt bomvol met leuke ideeën voor gezonde drankjes, tienuurtjes, traktaties, en uiteraard lunchtrommel inspiratie. En bij de laatste ook juist andere dingen dan het reguliere broodje, Wat dacht je van een koud soepje, pasta of een hartige muffin? Een ontzettend compleet boek met 180 pagina’s inspiratie, waarbij het water je regelmatig in de mond loopt. Ik heb samen met Job het boek doorgebladerd en hij riep regelmatig “oh, dat lijkt me lekker”. Ik kan dus aan de slag. 😉

Appeltaart croissant

Job werd heel enthousiast van de gedachte aan een appeltaart croissant. Wij zijn thuis alledrie fan van zelfgemaakte appeltaart. Ik geef Job regelmatig wat wij thuis gekscherend “gezonde appeltaart” noemen mee naar school. Een bakje met blokjes appel, rozijntjes en kaneel. Dat vindt hij dus al erg lekker.

Susan maakte de croissants van een rol croissantdeeg voor 6 personen. Wij zijn een beetje eigenwijs en wilden er graag een leuke traktatie van maken. We maakten ze daarom met party croissantdeeg. Overigens belanden de dag erop er wat kleintjes in zijn lunchtrommel en ook daar werden ze goedgekeurd.

Ingrediënten

(voor 24 stuks)

  • 1 rol croissantdeeg voor party croissants
  • 125 gram appelblokjes, zo klein
  • 50 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 theelepels sinaasappelmarmelade
  • 1 eetlepel melk

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Wel de rozijnen in een bakje met warm water. Rol het croissantdeeg uit volgens de gebruiksaanwijzing en snijd de 24 delen los van elkaar. Meng de appelblokjes met de kaneel en de rozijnen. Roer de marmelade iets los (maak eventueel warm, zodat het nog wat makkelijker gaat) en bestrijk ieder driekhoekje deeg met een beetje van de marmelade.

Verdeel de appelblokjes over de croissants en rol ze daarna op, volgens de instructie, Bestrijk de bovenkant met een kwastje met melk en bak ze in een voorverwarmde oven in zo’n 15-20 minuten gaar en goudbruin.

Bron: Wat lunchen we vandaag? recepten en inspiratie voor lunchtrommels, feest op school en traktaties – Susan Aretz – Nieuw Amsterdam – 24,99 euro

Wie houdt er niet van appeltaart? Appeltaart croissant, het alternatief voor appeltaart is lekker als traktatie of in de lunchtrommel.

Voor deze review is dit boek naar ons opgestuurd.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.