By 6 oktober 2017 Read More →

Eierkoek traktatie: maak deze leuke auto’s

Leuk om te trakteren deze auto's van eierkoek. Met onze gratis download en beschrijving maak je ze makkelijk zelf #trakteren #traktatie #eierkoek

Nikki Hately heeft vele traktaties voor ons gemaakt en dit is een favoriet van ons. Tijd dus om het artikel eens te vertalen vanuit het Engels en opnieuw te posten. Nikki noemt ze de ‘sunday drivers’. En dat zie je ook wel, want ze zien er niet allemaal erg ervaren en geconcentreerd uit . 😉

Hieronder vind je de spullen die je nodig hebt en hoe je ze maakt.

Enthousiast over deze traktatie en ga je deze maken? Deel hem dan op één van je social kanalen met de #moodkidsnl of #moodkidstraktatie. Maandelijks verrassen we iemand met een leuk cadeautje.

 

Eierkoek traktatie

Wat heb je nodig:

  • schaar
  • lijm
  • cijfer koekvormpjes
  • eierkoeken (of halve rondje van plakjes cake of ontbijtkoek)
  • dropjojo’s
  • gekleurde mentos (of andere ronde snoepjes)
  • dynamietstaafjes (van bijvoorbeeld Look o Look)
  • zure matjes
  • gesmolten witte chocolade

 

Zo maak je de ‘sunday drivers’ eierkoek traktatie

1. Download de PDF, print, vouw, knip en lijm de afbeeldingen op elkaar.

2. Smelt vervolgens witte chocolade au bain marie en laat het iets afkoelen. Zorg wel dat het vloeibaar blijft.

3. Snijd de eierkoeken in gelijke delen doormidden. Doe hetzelfde voor de dynamietstaafjes.

4. Smeer dan een beetje witte, gesmolten chocolade op één helft van de (doorgesneden) eierkoek. Zorg ervoor dat je de bovenzijde een beetje vrij laat (waar het poppetje tussen geklemd moet worden). Dip ook één kant van de dynamietstick in de chocolade.

5. Leg de dynamietstick op de halve eierkoek met de gesmolten chocolade en leg de andere helft van de eierkoek er bovenop. Druk stevig aan. Je ziet nu de vorm van de auto al. Laat de auto op zijn zijde liggen.

De eierkoek auto verder aankleden

6. Zet met een beetje witte chocolade de dropjojo’s als wiel vast op de bovenzijde van de (nog steeds platliggende) eierkoek. Plak vervolgens de ronde snoepjes op de dropjojo’s. Leg ze op een blad en stop ze in de vriezer voor een paar minuten. Let erop dat je de auto plat laat liggen. Je traktatie even in de vriezer leggen laat de chocolade sneller hard worden en verkort dus jouw tijd van traktaties maken. 😉 Daarnaast wordt de eierkoek ook koud. Daardoor gaat stap 7 ook sneller vast zitten.

7. Haal de eierkoeken uit de vriezer en zet met een beetje witte chocolade ook 2 wielen aan de andere zijde van de eierkoek. Hier moet je echt even nauwkeurig werken en ervoor zorgen dat de wielen op dezelfde hoogte/afstand zitten zodat de auto goed rechtop kan staan. Laat de eierkoeken wel plat liggen, terwijl je wacht totdat de chocolade hard wordt. Anders zakt de auto door de wielen. 😉

8. Duw de uitgeknipte chauffeurs van stap 1 voorzichtig in de auto. Knip of druk met een koekjesuitsteker nummers uit de zure matjes. Plak deze vast met een drupje witte chocolade. Plak eventueel de ‘wolkjes’ nog op de uitlaat met eveneens een drupje witte chocolade.

Enthousiast over deze traktatie en ga je deze maken? Deel hem dan op één van je social kanalen met de #moodkidsnl of #moodkidstraktatie. Maandelijks verrassen we iemand met een leuk cadeautje.

Bron en credits: Nikki Hately

 

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, focust ze zich nu volledig op MoodKids.

Simple Share Buttons