By 2 oktober 2016 Read More →

Een leuke lego traktatie om zelf te maken

CODEAFBEELDING

Lego, wie is er niet opgegroeid met die kleurrijke bouwsteentjes uit Denemarken? Bij ons wordt er nog bijna elke dag driftig mee gespeeld. De bouwpakketten worden zorgvuldig, met het puntje van de tong uit mond, in elkaar gezet. En van losse legoblokjes, via oma weer hier terecht gekomen, worden hele steden gebouwd.

Sinds het octrooi op de blokjes verlopen is, zijn er heel veel leuke varianten op het lego-thema bijgekomen. Wist je bijvoorbeeld dat er in Japan piepkleine legoblokjes gemaakt worden, waar je hele mooie gebouwen en figuurtjes mee kan maken? In Japan zijn deze Nanoblocks al razend populair en hier zijn ze inmiddels ook al een tijdje verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een prachtige Hello Kitty, of een Lucky Cat maken van minuscule legosteentjes. Klein nadeel: ze zijn niet geschikt voor hele kleine vingertjes!

roppongi-japanse-lego

Lego traktatie

Leuk en lekker (zoet) is de eetbare lego. Niet voor elke dag, maar heel soms vallen we uit onze verantwoorde moeder-rol en maken we lego-suikerbommetjes voor onze kroost. Zeker als er een feestje te vieren valt. Je kunt er een heleboel maken als lego traktatie of je maakt er een paar om bijvoorbeeld een taart te decoreren.

Lego, wie is er niet opgegroeid met die kleurrijke bouwsteentjes uit Denemarken? Roppongi maakte van cake en m&m's deze leuke lego traktatie. Je leest hier hoe je de lego blokjes maakt.
Dit heb je nodig:

  • een cake (gekocht of zelfgebakken)
  • poedersuiker
  • water
  • tubetjes kleurstof van Dr. Oetker
  • gele, blauwe en rode M&M’s of smarties

> Lees ook: 3x fun met LEGO mallen. Ook voor traktaties!

Zo maak je ze:

Snijd de cake in plakken en snijd van elke plak de randjes weg zodat je een legoblokje krijgt (deze restjes kun je in een trifle verwerken). Mix in een diep bord drie eetlepels poedersuiker met water tot een papje en voeg daar de kleurstof aan toe (voor elke kleur een apart papje maken).

Haal het blokje cake door het suiker-kleurstof mengsel en zorg ervoor dat elk vlak bedekt is. Leg tot slot de M&M’s erop en laat de legoblokjes tenminste een uur uitharden.

Daarna zijn ze klaar om uit te delen. Voor het bouwen raden we toch echt de Deense of Japanse steentjes aan!

Wil je de traktatie bewaren? Pin hem hieronder op je Pinterest pagina.

Lego, wie is er niet opgegroeid met die kleurrijke bouwsteentjes uit Denemarken? Roppongi maakte van cake en smarties deze leuke lego traktatie. Je leest hier hoe je de blokjes maakt.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.