5x piraten traktaties op een piratenboot

Niet zoveel tijd? Deze piraten traktaties heb je in een mum van tijd gemaakt. En met de kant-en-klare boot en piratenvlaggen ziet het er super tof uit. Bekijk de traktatie voorbeelden hier.

Zie je het glunderende hoofd van Job op de foto hieronder? Hij vindt het gewoon jammer dat hij niet echt jarig is en we deze traktaties alleen maar maken voor dit artikel. Webshop Joy & Co stuurde een piratenboot op en vroeg mij om enkele traktaties te bedenken. Dat doen Job en ik natuurlijk graag!

piratenboot traktatie, piraten traktaties

Op deze piratenboot varen de traktaties gewoon mee.  Leuk om op tafel neer te zetten op het piraten kinderfeestje van je kind. Maar uiteraard ook om de traktaties voor school op te presenteren. De boot is gemaakt van stevig materiaal, maar licht genoeg om er de klas mee rond te gaan en zet je eenvoudig in elkaar. Je krijgt het in een platte doos als bouwpakketje aangeleverd. Ik zeg bewust bouwpakketje. Ik had hem in een paar minuten in elkaar gezet. Alle gaatjes zijn geperforeerd en door simpelweg de nummertjes te volgen zet je hem eenvoudig in elkaar. Hij is overigens ook weer makkelijk te demonteren. De boot is ca. 60 cm lang, 24 cm breed en 40 cm hoog. Dat ziet er toch geweldig uit!

De piratenboot kost 8,50 euro. Je kunt hem hier in de webshop van Joy & Co bestellen. Ook vind je hier nog meer leuke dingen voor een piratenfeestje. Kijk maar eens!

Piraten traktaties

We bedachten de volgende traktaties die je allemaal leuk op de piratenboot kan plaatsen en in een mum van tijd klaar zijn. We hebben van allemaal een voorbeeld gemaakt.

1. Cupcakes vinden bijna alle kinderen leuk om te trakteren. Op MoodKids vind je verschillende recepten voor cupcakes, maar kant-en-klare cupcakes kan natuurlijk ook prima. Cupcakes versier je makkelijk met deze leuke cupcake wrappers en toppers met piratenvlag van Joy & Co.

cupcakewrappers en toppers voor piraten traktatie

2. Snijd een eierkoek doormidden. Plak de twee helften aan elkaar vast met wat jam of chocoladepasta. Snijd van de onderkant een stukje af, zodat ze blijven staan. En steek er een piratenvlag in. Dat kan met de kant-en-klaar toppers van hierboven, maar je kunt ook de toppers downloaden van deze traktatie. Wil je hem nog extra versieren? Plak dan met glazuur smarties aan de zijkant als patrijspoortjes.

piraten traktatie met eierkoek

3. Wil je liever een gezondere traktatie? De toppers steek je ook makkelijk in een banaan. Of in een halve appel. Zo heb je bananen of appel piratenbootjes. Met weinig moeite heb je zo gezonde piraten traktaties. Op die mooie boot ziet dat er toch super uit?

Piraten traktatie met banaan

4. Wil je echte piraten traktaties? Lees een piratenboot vol piraten? Bekijk dan de traktatie Kapitein Jack maar eens. De uitleg hoe je die maakt en de gratis printable vind je hier.

5. Je kunt ook vrij eenvoudig piraatjes maken met een babybel-kaasje, een mini-komkommer en een zwarte stift die eetbaar is. Trek de openingsstrip rondom van een babybelkaasje af. Teken met de eetbare stift een oog, een ooglapje en een mond. Snijd de boven en onderkant van de mini-komkommer eraf en prik met een cocktailprikker de babybel-kaasjes op de punt van de mini-komkommer. Plaats je piraatjes op de piratenboot en klaar ben je!

piraten traktaties met babybel en komkommer

Webshop Joy & Co is aangesloten bij de MoodKids webshopgids.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: piraten, Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.