Gezonde traktatie piraat

Niki Hately heeft verschillende gave traktaties voor MoodKids gemaakt. Eén daarvan is Captain Jack. Een stoere kapitein met een gezond houten been. 😉download engels

Kapitein Jack is een stoere piraat met een houten been. Je steekt aan de prikker verschillende groente en fruit en klaar is je gezonde traktatie piraat. Je download de vlaggetjes en de piraat hier gratis.

Wat heb je nodig voor deze gezonde traktatie piraat?

  • appel, (mini-)komkommer, druiven, aardbeien, cherrytomaten of ander fruit of groente naar keuze
  • spa rood en citroensao
  • saté-stokjes, schaar en lijm

Zo maak je het:

  1. Download, print, vouw, knip en lijm de afbeeldingen aan de saté-stokjes.
  2. Om te voorkomen dat de appels bruin worden, stop je de appels in een mix van spa rood en het sap van een halve citroen. Maak dat klaar in een schaal en leg de in kwarten gesneden appels een half uur in het mengsel. Spoel daarna af onder koud water om de citroensmaak te verwijderen en droog met een schone theedoek.
  3. De bootjes maak je eenvoudig door aan een satéstokje -waar je de vlag aan hebt gelijmd- een druif en een stukje appel te prikken.
  4. Prik verschillende groente of fruit aan het houten been van kapitein Jack  en eindig met een stuk (mini-)komkommer. Zo blijft hij stevig staan.

Klaar is je gezonde traktatie piraat!

Hier vind je nog meer piraten traktaties en leuke ideetjes voor een piratenfeestje.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: piraten, Food, Trakteren

Auteur:

Nikki is in haar vrije tijd altijd creatief bezig. Tekenen, schilderen, DIY, in de keuken en in de tuin. Elke maand blogt ze op Moodkids.nl over traktaties in combinatie met een gratis printable.