By 8 april 2017 Read More →

Breek de dag, tik een eitje! 3x ei in de broodtrommel

Niet alleen rond pasen lekker als lunch, want een ei in de broodtrommel is altijd lekker. Roppongi bedacht 3 varianten. Voor ieder wat wils dus! Lees hier de recepten.

Wat doe je rond de paastijd in je bento? Een ei natuurlijk! Het was voor ons niet al te moeilijk om te bedenken welke tips we voor deze broodtrommel zouden geven. Het zijn er uiteindelijk maar drie geworden, terwijl de mogelijkheden eindeloos zijn.

We hebben deze keer gekozen voor een super makkelijke, een iets tijdrovendere én een uitdagende bento. Voor ieder wat wils dus!

Deze keer bestaat de basis van de lunchtrommel uit: een kaas-met-komkommer sandwich en wat verschillende soorten fruit: druiven, blauwe bessen, meloen en kiwi.

3x ei in de broodtrommel

Tip 1: bento met een gekookt eitje

Niet alleen rond pasen lekker als lunch, want een ei in de broodtrommel is altijd lekker. Roppongi bedacht 3 varianten. Voor ieder wat wils dus! Bekijk de recepten hier.

Deze is dus easy peasy want je hebt er alleen een gekookt ei voor nodig. Pel het ei, snijd hem doormidden en leg hem zo in de broodtrommel. Ziet er toch in één keer vrolijk uit, niet?

Tip 2: bento met een ei-muffin

Niet alleen rond pasen lekker als lunch, want een ei in de broodtrommel is altijd lekker. Roppongi bedacht 3 varianten. Voor ieder wat wils dus! Bekijk de recepten hier.

Moeilijk is hij niet, maar je hebt er wel wat meer tijd voor nodig. Voor de muffin gebruik je:
– een plakje bacon
– een ei
– peper en zout
– geraspte kaas
– een muffin-bakblik
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de bacon even in een koekenpan, stop het plakje vervolgens in de muffinvorm en breek het ei erboven. Bestrooi het achtereenvolgens met wat peper, zout en de kaas. Zet de vorm in de oven en bak het ei in 15 minuten gaar. Prik er even met een satéprikker in om te kijken of hij goed gaar is. Het is natuurlijk beter om er een paar tegelijk te maken voor andere liefhebbers! 😉

 

Tip 3: bento met tamagoyaki (gebakken ei op z’n Japans)

Niet alleen rond pasen lekker als lunch, want een ei in de broodtrommel is altijd lekker. Roppongi bedacht 3 varianten. Voor ieder wat wils dus! Bekijk de recepten hier.

Deze kunnen wij je, als Japan liefhebbers, natuurlijk niet onthouden. Hij vergt wat meer van je, maar oefening baart kunst en de aanhouder wint! Hij is opgebouwd uit laagjes, omdat je hem telkens oprolt en vervolgens weer een nieuwe laagje in de pan doet. Tamagoyaki wordt ook gebruikt voor sushi – sla je meteen twee vliegen in één klap als je hem maakt.

Je hebt nodig:
– 3 eieren
– een scheutje sojasaus
– zonnebloemolie
– een rechthoekig pannetje (of een kleine koekenpan)
Mix de eieren in een kom, samen met een scheut sojasaus. Verhit de olie in het pannetje en bak de laagjes ei zoals in onderstaand overzicht. Zorg dat je warmtebron niet te hoog staat en wees geduldig!

Zo maak je stap voor stap tamagoyaki. Lekker voor in de broodtrommel en in de sushi.Zo maak je stap voor stap tamagoyaki. Lekker voor in de broodtrommel en in de sushi.

> Lees ook: zo gebruik je een eivorm (eggmold)

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.