By 14 november 2016 Read More →

Supersnelle Sinterklaas broodtrommel

Chocolade letters, marsepeinen figuurtjes, pepernoten, taai-taai poppen, cadeautjes en ga zo maar door. Voor de Sinterklaastijd is er genoeg bento-inspiratie, want nu de goedheiligman weer voet aan wal heeft gezet, is het de hoogste tijd voor een Sinterklaas bento.

In de aanloop naar 5 december is het leuk om je kind te verrassen met een Sinterklaas broodtrommel. Deze bento van Roppongi maak je supersnel! Echte lunchtrommel inspiratie. #dutchbento

Het liefst hadden we er witte boterhammen met roomboter en speculaas in gestopt, maar anno 2016 kan je daar niet meer mee aankomen. Nou ja, heel af en toe staan ze heus bij ons op het ontbijtmenu, maar naar school geven we toch het liefst een ongezoete bento mee.

Broodtrommel Totoro

Deze keer hebben we een één-laags bento van Totoro gevuld. “My neighbour Totoro” is meteen een hele leuke film tip voor de donkere dagen die voor de deur staan. Dit magische, Japanse sprookje is niet geschikt voor de hele kleintjes. Maar sinds de jongens hier een jaar of vier zijn, wordt deze tekenfilm van Studio Ghibli met enige regelmaat teruggekeken.

> Deze leuke broodtrommel van Roppongi kun je hier winnen bij onze Grote Sinterklaas winactie

webshop-roppongi-broodtrommel-visual-artikel

Even terug naar die ongezoete Sinterklaas bento, daar zitten de volgende gerechten in: sandwich-cadeautjes, de staf van de Sint en z’n mijter.

Sinterklaas broodtrommel

Het is hartstikke leuk om nu Sinterklaas weer in Nederland is een Sinterklaas broodtrommel te maken voor je kind. Deze maak je supersnel! 

Sandwich-cadeautjes

Voor de sandwich-cadeautjes heb je twee bruine boterhammen en één witte nodig. Besmeer een bruine boterham met pindakaas en leg daar dungesneden plakjes komkommer op. Leg de witte boterham erop, besmeer de tweede bruine boterham hetzelfde als de eerste en leg die met het beleg naar onder op de witte boterham. Snij de korstjes van de sandwich en snij hem in vieren. Knip vier draadjes en strik die als een cadeautje om de vier mini-sandwiches.

Stafjes

Maak voor de staf een gele paprika schoon, verwijder de zaadjes en snij hem in stukken. Teken met een satéprikker de bovenkant van de staf op de paprika en snij hem met een scherp mesje uit. Zet hem met een cocktailprikker vast op een worstje.

Mijter

De mijter is een gouwe-ouwe van ons uit de bento van twee jaar geleden, gemaakt van een rode appel.

We wensen iedereen ook dit jaar weer een heerlijk avondje, met heel veel chocoladeletters, marsepein, pepernoten, borstplaat en cadeautjes!

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.