By 13 september 2016 Read More →

Yumbox mini: getest en goedgekeurd door mijn mini

Dat ik fan ben van de Yumbox kan je niet zijn ontgaan. Nu is er ook de Yumbox mini. Op verzoek van webshop De Leukste Lunch hebben we deze getest. We maakten direct een aantal voorbeelden. Kijk hier voor alle voorbeelden met de Yumbox mini. #dutchbento

Dat ik fan ben van de Yumbox kan je, als je MoodKids of Dutch Bento volgt, niet zijn ontgaan. Ik heb de trommels zo’n anderhalf jaar geleden gekocht bij webshop De Leukste Lunch en nog steeds wordt hij hier veel gebruikt. Het is even een aanschaf, daar ben ik eerlijk in. Maar het is ook een trommel die lekvrij is (zelfs met bijvoorbeeld yoghurt) en waarin het eten vers blijft. Ook als je het de avond ervoor klaar maakt.

Daarnaast nodigt hij uit tot variatie qua eten. En dat vind ik leuk! Is er iets wat Job minder lekker vindt of wat hij nog niet eerder heeft gehad, dan geef ik het gerust mee. Lust hij het niet, dan is dat geen probleem. Er is voldoende keus en ik weet dat hij eet genoeg. Mijn kleine neefje is deze zomer vier jaar geworden en hem heb ik een Yumbox als verjaardagscadeautje gegeven. Mijn zusje is inmiddels net zo’n fan als ik!

Een nieuwe Yumbox: de Yumbox mini

Webshop De Leukste Lunch heeft nu ook de Yumbox mini in het assortiment opgenomen en vroeg mij om daarmee eens aan de slag te gaan. Eigenaresse Marije stuurde er mij één op, onze kleine gadgetfreak nam de trommel blij in ontvangst van de postbode en samen met Job bedacht ik verschillende vullingen. Niet alleen voor hem, maar ook voor mij.

Even over de Yumbox mini voordat ik de voorbeelden laat zien. De mini is een handige snackbox voor de pauzehap, het tien-uurtje of bijvoorbeeld voor in de auto met tussendoortje. Deze box bestaat uit drie vakken. Het grootste vak is 180 ml., de middelste vak is 80 ml. en het kleine vak is bedoeld voor dips en kleine nootjes of rozijntjes.

De doorzichtige binnentrommel is er los uit te halen en kan daardoor makkelijk in de vaatwasser. Ook de Yumbox mini is lekvrij. Je kunt hierin dus gerust yoghurt meenemen. De Yumbox mini is verkrijgbaar in de kleuren blauw, roze en groen. En uiteraard vrij van BPA, PVC en Ftalaten.

Kortom, een compacte en stevige trommel en niet alleen voor school. Extra leuk: bij De Leukste Lunch ontvang je nu 11% korting op deze snackbox.

 

Dit deden wij met de Yumbox mini!

#1 Koekjes met appelfriet en een yoghurt/aardbeiendip

Jobs school heeft twee dagen in de week koekdag. Dan mag er koek mee naar school. Meestal geef ik standaard fruit of groente mee, maar zo af en toe mag er koek mee. De letterkoekjes van Ikea blijven dan favoriet. Daarbij heb ik friet van een appel gesneden met als dip een geprakte aardbei gemengd met wat (Griekse) yoghurt.

 

Yumbox mini met letterkoekjes, appelfriet en aardbeien-yoghurtdip

#2 Reepjes paprika, komkommer en worteltjes met hummus-dip

Was de komkommer en snijd er een plakje eraf. Steek met een appelboor een gat erin en steek de reepjes paprika erdoor. Schrap wat worteltjes en doe in het middelste (kleinste) bakje wat hummus om te dippen. Hummus maak je ook makkelijk zelf met dit recept.

Yumbox mini met komkommer, parikareepjes, wortels en humusdip

#3 Griekse Yoghurt met granola en cranberries

Ik ben zelf  niet zo’n vroege vogel. Af en toe heb ik ’s ochtends een vroege afspraak in het westen van Nederland. Rekeninghoudend met files en dergelijke rijd ik dan vaak al voor zessen weg. Meestal ontbijt ik dan thuis niet. Zo vroeg krijg ik namelijk geen hap door mijn keel. Ik nam dan een boterhammetje mee voor halverwege. Nu besloot ik mijn vertrouwde ontbijtje mee te nemen in de nieuwe Yumbox mini. In een koeltasje in de auto en anderhalf uur later at ik heerlijk Grieke Yoghurt met granola.

Yumbox mini met Griekse yoghurt, granola en gedroogde cranberries

#4 Sushi, komkommerreepjes en sojasaus

Een restantje sushi mag altijd mee naar school van Job. Dat kan ook perfect in de Yumbox mini. Daar passen zeker 8-9 stukjes maki sushi in. Jammer voor Job, want we hadden er niet meer over. 😉 Geef ook leuk kinder eetstokjes mee.

Yumbox mini met sushi en reepjes komkommer

De Leukste Lunch is onderdeel van de MoodKids webshopgids.

CODEAFBEELDING

Dat ik fan ben van de Yumbox kan je niet zijn ontgaan. Nu is er ook de Yumbox mini. Op verzoek van webshop De Leukste Lunch hebben we deze getest. We maakten direct een aantal voorbeelden. Kijk hier voor alle voorbeelden met de Yumbox mini. #dutchbento

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.