Maak eens iets anders: bloemkool-couscous

Bijna alle kinderen lusten bloemkool. Job is er in ieder geval gek op. Maar ik vind het soms zo saai. Altijd zo inspiratieloos de combi van bloemkool, aardappels en vlees. Totdat ik weer bloemkool in de koelkast had liggen en van pure wanhoop ‘bloemkool’ intypte in Google. En ik couscous van bloemkool ontdekte. Inmiddels hebben we na een aantal keer koken onze favoriet ontdekt.

Jouw kind ook fan van kipnuggets en frietjes? Bekijk dan deze gezondere groente-variant.

Bloemkool-couscous

bloemkoop coucous

Voor 4 personen, circa 15 minuten bereiding.

Ingrediënten:

  • Bloemkool
  • 200 Gram magere gerookte spekblokjes
  • 50 Gram rozijnen, geweld
  • 2 Rode uien, in ringen gesneden
  • 400 Gram lente-erwtjes (diepvries, Bonduelle)

Bereiding:

1. Leg de rozijnen in een bakje met water en laat deze wellen. Snij de rode uien in ringen. Snij de bloemkool in roosjes en was deze.

2. Doe de bloemkoolroosjes in je keukenmachine en maal fijn tot couscous grootte. Doe er niet teveel tegelijk in, omdat anders een gedeelte te fijn wordt.

3. Bak de spekjes uit, voeg de uiringen toe en laat deze glazig worden. Voeg daarna de lente erwtjes toe. Circa 10 minuten meebakken. Voeg daarna de bloemkool toe en rozijnen toe en roer deze door. Hoeft echt maar paar minuutjes. Gaat erom dat de bloemkool lauw-warm is en door de fijne structuur is het zo gaar. En een beetje bite is lekker.

Nog wat over? De volgende dag in de lunchtrommel meegeven! Nog steeds heerlijk!

bloemkool couscous

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.