Lekker! Kipnuggets met regenboogfrietjes

Als je mijn zoon vraagt naar zijn lievelingseten, dan noemt hij kipnuggets en patat. En dan het liefst gecombineerd, met een cadeautje erbij van de grote gele M. Ik bedacht een leuke variant erop.

Zoals zoveel kinderen heb ik ook een kind die regelmatig met grote ogen naar groenten kijk. Maar de tactiek van iets leuk verpakken met een prikkelende naam erbij, doet wonderen. Deze kipnuggets met frietjes in de kleuren van de regenboog deed het bij mijn kind heel goed. En die kipnuggets? Ook die werden met smaak opgesmikkeld. Nu alleen nog een oplossing bedenken voor dat cadeautje van die grote gele M…

homemade kipnuggets moodkids

Kipnuggets met regenboog groente-aardappel frietjes

Benodigdheden voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Bereidingstijd: 15 minuten, wachttijd: 20 minuten

Voor de kipnuggets:

 • 300 gram kipfilet
 • MAGGI Ovenkrokant Kip Traditioneel
 • 1 ei

 Voor de regenbooggroente-aardappel frietjes:

 • 100 gram sperziebonen
 • 200 gram wortels
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 600 gram aardappel
 • olijfolie

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg bakpapier op twee bakplaten.
 2. Was de paprika’s en sperziebonen en schil de wortels en aardappels. Snijd de wortel en aardappel in reepjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Snijd de uiteinden van de bonen. Doe alle groenten en aardappels in een kom en schenk er wat olijfolie over. Hussel de groente en aardappels en leg uit op de bakplaat. Laat dit even staan en ga verder met de kipnuggets.
 3. Breek het ei in een schaal en klop het los met een vork. Open het zakje en doe de krokante kruidenmix op een apart bord. Snijd de kipfilet in 16 gelijke stukken. Wentel de stukjes kipfilet stuk voor stuk met een vork door het ei. Laat even uitdruppen en haal dan de kipfilet door de mix. Zorg dat de mix gelijkmatig is verdeeld over iedere nugget. Leg de kipnuggets op de bakplaat.
 4. Doe beide bakplaten in de oven en bak in 20 minuten in de oven. De nuggets zijn goed als de buitenkant krokant is en de kip goed doorbakken.
 5. Serveer een gedeelte van de regenboogfriet in een zelfgevouwen frietzakje (lees hier de instructies) en leg er per persoon 4 kipnuggets bij. Doe het restant van de regenboogfriet in een grote schaal en serveer op tafel. Lekker met een beetje ketchup.

TIP: Je kunt de frietjes ook koud als rauwkost serveren. Snijd wortel, gele en rode paprika en komkommer in reepjes. Serveer daarbij zelfgemaakte aardappelfriet uit de oven.

 

kipnuggets zelf maken gezonder

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.