By 16 maart 2018 Read More →

Scones bakken voor je eigen theepartijtje

Al jaren heb ik in mijn hoofd dat ik een high tea wil organiseren voor mijn vriendinnetjes. Een theepartijtje à la Alice in Wonderland. Lijkt me zo leuk. Lekker beppen, thee drinken, scones eten en andere lekkere hapjes.

Maar het overgrote deel van mijn vriendinnen is meer het ‘Hangover’-type als ze los zijn van partner en kinderen. 😉 Dus of ik ze nu zo blij ga maken met dat theepartijtje… Ik denk het niet.

Ook heb ik geen dochter waar ik een kneuterig ‘Alice in Wonderland’-kinderfeestje voor kan organiseren. Het blijft dus bij een idee en eet gewoon zelf lekker scones met Dennis en Job met de zelfgemaakte lemon curd. Dit is mijn favo receptje. Voor ongeveer 14-15 scones. Teveel? Dan halveer je gewoon de ingrediënten.

 Scones zelf bakken is helemaal niet zo ingewikkeld. Dit is mijn favo recept. Voor ongeveer 14-15 scones. Voor je eigen Alice in Wonderland theepartijtje.

Scones bakken

Ingrediënten:

  • 80 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 450 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram suiker
  • Snufje zout
  • 220 ml melk
  • Beetje extra melk voor bestrijken

Zo maak je ze

 Scones zelf bakken is helemaal niet zo ingewikkeld. Dit is mijn favo recept. Voor ongeveer 14-15 scones. Voor je eigen Alice in Wonderland theepartijtje.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de boter in klontjes en doe die samen met het zelfrijzende bakmeel in een kom. Zet de mixer met deeghaken aan. De substantie wordt dan een beetje kruimelig. Voeg vervolgens de suiker en zout er doorheen.

Voeg beetje voor beetje de melk toe en mix dit tot een soepel en zacht deeg. Rol het deeg uit tot het ongeveer een dikte van 3 centimeter heeft. Met een glas of ronde uitsteker van 4-5 centimeter  steek je de scones uit. Leg de uitgestoken rondjes op de bakplaat. Maak van het deeg dat je over hebt weer een bal, rol weer uit en steek opnieuw rondjes uit. Dit herhaal je totdat het deeg op is.  Bestrijk de bovenkant met een kwastje met een beetje melk.

Bak de scones vervolgens in het midden van je voorverwarmde oven zo’n 13-15 minuten.

Scones zelf bakken is helemaal niet zo ingewikkeld. Dit is mijn favo recept. Voor ongeveer 14-15 scones. Voor je eigen Alice in Wonderland theepartijtje.

De scones serveer je met jam, clotted cream, slagroom of de zelfgemaakte lemon curd (hier het recept).

Scones zelf bakken is helemaal niet zo ingewikkeld. Dit is mijn favo recept. Voor ongeveer 14-15 scones. Voor je eigen Alice in Wonderland theepartijtje.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.