By 10 mei 2017 Read More →

Citroen kwarktaartjes met Madeliefjes

Jasmijn bedacht citroen kwarktaartjes met Madeliefjes. Die kun je namelijk gewoon eten! De taartjes zijn gluten- en suikervrij. Het recept vind je hier.

Aanstaande zondag is het alweer Moederdag. Om deze citroen kwarktaartjes te maken, heb je geen speciale dag nodig hoor. Ze zijn zo gezond dat je ze iedere dag wel kunt eten! Plus je hoeft geen keukenprins of prinses hiervoor te zijn, want er komt geen oven of andere poespas bij kijken. Gewoon wat gemeng en gemix en gezellig wat bloemetjes plukken met de kids.

Zo maak jij straks voor Moederdag deze frisse citroen kwarktaartjes extra leuk en lekker, namelijk met bloemetjes die je gewoon kunt opeten. En dan heb ik het over Madeliefjes, want deze zijn echt speciaal voor Ma-de-liefste! En deze gezonde taartjes eet je gewoon als ontbijt! 😉

Jasmijn bedacht citroen kwarktaartjes met Madeliefjes. Die kun je namelijk gewoon eten! De taartjes zijn gluten- en suikervrij. Het recept vind je hier.

Citroen kwarktaartjes met Madeliefjes

Ingrediënten voor 4 mini citroen kwarktaartjes

Bereidingstijd 20 minuten, wachttijd 2 uur

Voor de bodem:

 • ½ cup gemengde noten. Ik gebruikte pistache met pecan.
 • ½ cup amandelmeel
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 1 theelepel stevia zoetstof (poeder)

Voor de vulling:

 • 100 gram roomkaas (=1 pakje Monchou)
 • 340 gram volle kwark
 • 1 citroen
 • 2 theelepels stevia zoetstof (poeder). Ik gebruikte die in poedervorm van de Jumbo.
 • 4 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
 • 2 kinderhandjes vol vers geplukte madeliefjes

Keukenbenodigdheden

 • 4 bakringen. Heb je die niet? Doe het anders in kleine potjes of glaasjes waar je het gewoon in kunt laten.
 • maatbeker
 • rasp
 • vijzel, keukenmachine of gewoon een theedoek met een hamer. 😉
 • staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze citroen kwarktaartjes 

Jasmijn bedacht citroen kwarktaartjes met Madeliefjes. Die kun je namelijk gewoon eten! De taartjes zijn gluten- en suikervrij. Het recept vind je hier.

1.Bodem maken

Verwarm in een steelpannetje de kokosolie tot de olie helemaal gesmolten is. Doe de notenmix in je keukenmachine of vijzel. Of gewoon in een schone theedoek met een hamer. 😉 Doel is in ieder geval om de nootjes fijner te malen. Hier en daar wat kleine stukjes is niet erg. Dat is juist lekker crunchy! Meng de notenmix met de stevia door de gesmolten kokosolie. Smeer de bak ringen even in met wat kokosolie, zodat de kwarktaartjes later mooi uit de vormpjes komen. Verdeel het noten mengsel daarna over de vier ringen en druk het goed aan. Dit is dus de bodem van je kwarktaartje. Zet ze afgedekt weg in de koelkast, zodat het stevig wordt.

2. De vulling maken

Vul een maatbeker en voeg hier één voor één de gelatine blaadjes aan toe. Zorg dat ze onder water staan. Zet opzij zodat de gelatine zacht kan worden. Was de citroen en rasp de schil ervan in een mengkom. Pers daarna het sap van de citroen uit en doe dat erbij. Voeg daarbij ook de roomkaas, kwark en de stevia. Mix het geheel nu goed door met de staafmixer of in je keukenmachine.

Doe 5 eetlepels water in een schone steelpan. Knijp de gelatine blaadjes uit en doe de blaadjes bij het water in de steelpan. Zet het vuur zachtjes aan en roer de gelatine goed door tot het is samengesmolten met het water. Doe het vuur dan uit en laat het op kamertemperatuur komen. Voeg al roerend de opgeloste gelatine toe aan het kwarkmengsel.

Pak de ringen met bodem nu uit de koelkast en verdeel het mengsel over de ringen. Zet de kwarktaartjes afgedekt voor circa 2 uur in de koelkast, zodat ze kunnen opstijven. Na 2 uur in de koelkast zijn de citroen kwarktaartjes klaar! Heb je ze later nodig? No problem. Laat je ze gewoon in de koelkast staan.

3. Versieren van de citroen kwarktaartjes

Tijdens het opstijven heb je mooi tijd om met de kinderen naar buiten te gaan en Madeliefjes* te plukken. Je hebt ongeveer twee volle kinderhandjes nodig. Madeliefjes genoeg? Was ze dan thuis voorzichtig en laat ze goed uitlekken/drogen.

Haal de citroen kwarktaartjes uit de koelkast. Ga met een warm mes even rondom langs de binnenkant van de ringen om de taartjes er makkelijker uit te halen.Til de ring er dan af en versier met de versgeplukte madeliefjes. Je kunt ze mét of zonder steel eten dus versieren maar!

Fijne Moederdag!

Jasmijn bedacht citroen kwarktaartjes met Madeliefjes. Die kun je namelijk gewoon eten! De taartjes zijn gluten- en suikervrij. Het recept vind je hier.

> Hier vind je overigens nog meer leuke Moederdag ideetjes! 

* Madeliefjes zijn om op te eten! Jaja, tenminste als je ze hebt geplukt uit je tuintje of van een veld en ze daarna goed wast. De steeltjes, blaadjes en het bloemetje zijn gewoon eetbaar. Ze smaken knapperig fris, noot achtig en heel licht bitter. Madeliefjes schijnen ook nog eens erg gezond te zijn. Ze zijn bijvoorbeeld goed voor je lever, tegen stress en voor nog tal andere zaken. Met deze bloemetjes maak je, je eten op een makkelijke manier gezonder en heel erg speciaal.

* Deze citroen kwarktaartjes zijn gluten- en suikervrij. Vol gezonde verzadigde vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen die opgroeiende kinderen en eigenlijk iedereen wel iedere dag nodig heeft.

Bewaren op je eigen Pinterestbord? Klik hieronder op de Pin button!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Moederdag, Algemeen, Food, Thema

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.