By 25 maart 2017 Read More →

Pasta pesto met cherrytomaatjes

Doordeweeks streven we naar een gezonde maaltijd op tafel. Hebben we weinig tijd, dan staat deze pasta pesto met cherrytomaatjes snel op tafel.

Vorige maand schreef ik al over deze pasta ragú met veel groente, die wat meer tijd kost om te maken, en die je makkelijk kan invriezen. Deze pasta pesto staat in 20 minuten op tafel. Job vindt deze ook heerlijk. Inmiddels staat bij één van mijn vriendinnen dit ook regelmatig op tafel nadat haar zoon -die een ietwat lastige eter is- er bij ons van heeft gesmuld.

Pasta pesto met cherrytomaatjes

Ingrediënten

  • 250 gram (volkoren) spaghetti
  • 200 gram cherrytomaatjes, doormidden gesneden
  • potje verse basilicum (plantje)
  • handvol rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 25 gram Pecorino of Parmezaanse kaas, geraspt
  • 6 eetlepels olijfolie
  • evt peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenplan. Laat ze afkoelen op een bord. Was de cherrytomaten en snijd ze doormidden. Knip de basilicum van de plant en stop ze samen met de pijnboompitten, de (geperste) knoflook , de geraspte kaas en 5 eetlepels olijfolie in je keukenmachine. Maal fijn. Proef en voeg naar smaak nog peper en zout, kaas of olijfolie toe.

Was de cherrytomaatjes, droog ze af en leg de cherrytomaatjes op een bakplaat met bakpapier en doe ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk de spaghetti af en roer er pesto naar smaak door. Doe de pasta pesto op borden. Haal de cherrytomaatjes uit de oven, leg ze op de pasta pesto en doe er eventueel nog wat extra rucola over.

Wij eten dit gerecht altijd zonder vlees. Serveer jij deze pasta pesto liever met vlees? Bak dan stukjes kipfilet gaar, voordat je de tomaatjes bakt. De kip zet je even apart en meng je door de spaghetti samen met de pesto.

Meer lekkere recepten voor je gezin vind je hier.

Tip:

Geen tijd om tomaatjes in de oven te doen? Verwarm dan gehalveerde cherrytomaatjes in een koekenpan met 1 eetlepel olijfolieen bak ze circa 1 minuut op gematigd vuur. Ze moeten stevig blijven en warm zijn en niet tot moes gebakken worden.

Pin dit recept op je eigen Pinterest bord

Op zoek naar een snelle, makkelijke en gezonde maaltijd voor je gezin? Deze pasta pesto met cherrytomaat staat in 20 minuten op tafel (met homemade pesto). Bekijk het recept hier.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.