By 27 augustus 2016 Read More →

Kipsaté met rijst en sperziebonen? Nee joh, saté fondue!

Alle kinderen zijn dol op dippen en hapjes. Jasmijn zet kipsaté met sperziebonenop tafel, maar maakte er een saté fondue van. What's in the name! ;)

Kinderen zijn gek op dippen en happen, want dat is klein, leuk en makkelijk. Een maaltijd met kipsaté, sperziebonen toverde ik om tot een saté fondue. What’s in the name! 😉

Er past heel veel lekkers én gezonds bij, van banaan tot sperzieboon. Wij testen het voor je uit en met succes. De kinderen dopen de sperziebonen om tot sperziepatatjes en zelfs taugé gaat er met veel plezier in. Dit gerecht voelt bijna als snoepen!

Tip: Dip erin wat je lekker lijkt (behalve je vinger want da’s een beetje pijnlijk 😉 ). Probeer het bijvoorbeeld ook eens met broccoli, mini gehaktballetjes, paprika, bloemkool, champignons….gewoon uitproberen! Zo ontdek je meestal de lekkerste dingen. En natuurlijk ultieme kans om je kind weer kennis te laten maken met nieuwe groentes!

 

Alle kinderen zijn dol op dippen en hapjes. Jasmijn zet kipsaté met sperziebonenop tafel, maar maakte er een saté fondue van. What's in the name! ;)

Saté fondue met kipsaté, rijst en groente

Ingrediënten, voor 2 volwassenen en 2 kinderen:

3 kipfilets, in blokjes gesneden

2 teentjes knoflook, fijgehakt

1 klein uitje, fijngehakt

+/- 100ml ketjap manis

250 gram sperziebonen (gedopt en heel)

1 komkommer, in schijfjes

100 gram taugé

1 zakje kroepoek

2 bananen, in schijfjes

200 gram (basmati) rijst

1 bekertje seroendeng (dat is een heerlijk mengsel van kokos, pinda’s en specerijen)

1 pot Calvé Pindasaus, mild (Ik maak normaal altijd zelf pindasaus met de pindakaas van Calvé, maar deze smaakte superlekker kan ik je zeggen! Er hoeft alleen maar water of melk bij. Echt het proberen waard.)

Chocolade Fondue setje  & zakje saté prikkers(12-15 stuks)

P.S. Mocht je nou geen fondue setje hebben, geen probleem! Dan doe je het gewoon in een kommetje. De satésaus koelt alleen wat eerder af. Dit is trouwens ook een veiliger alternatief voor als je hele kleine kinderen hebt.

Bereidingswijze

1.Maak de marinade en snijd de kipfilet

Maak in een (glazen) kom de ketjap marinade van de knoflook, het uitje en de ketjap. Snijd de kipfilet in blokjes en doe het bij de marinade. Roer goed door en dek af met een deksel of huishoudfolie. Zet het voor minstens voor één uur weg in de koelkast. Nu kunnen de smaken heerlijk in de kip trekken.

2. Bak de kipsaté en kook de sperziebonen en rijst

Rijg de kipstukjes aan de saté prikkers. Ik doe meestal 3 a 4 stukjes aan een stokje. Bak de kipsaté in 15-20 minuutjes gaar in een koekenpan of grilpan. Zet een pan op het vuur met de gedopte sperziebonen (ca 10 minuten) en een pan met de rijst (volgens de verpakking, afhankelijk van welke rijst je kiest).

 

3. Snijd de andere groente

Maak de komkommer schoon en snijd in schijfjes. Doe dit ook bij de banaan of de andere groente of fruit. Leg het op een leuk bordje of doe het in schaaltjes. Ze ze maar alvast op tafel.

4. Bereid de satésaus

Maak de satésaus klaar volgens de verpakking en zet het fondue setje erbij klaar.

5. Serveer het gerecht

Als de sperziebonen en de rijst gaar zijn, giet je ze af en schep je dit ook in kommetjes. Zet het bij de rest op tafel. Steek het waxinelichtje van het fonduesetje aan en vul het met de satésaus. Plaats het tussen al het eten in het midden van de tafel, zodat iedereen erbij kan.

Laat het saté fondue feest beginnen! Enjoy!

Alle kinderen zijn dol op dippen en hapjes. Jasmijn zet kipsaté met sperziebonenop tafel, maar maakte er een saté fondue van. What's in the name! ;)

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.