Maak van water drinken een feestje!

Ook zo aan het genieten van deze zonnige dagen? Let jij goed op dat je kind en jij genoeg water drinken? Ik schreef het al eerder; ik vergeet zelf vaak water te drinken.

Job niet. Die neemt zelfs naar school het liefst water mee. Niet omdat dat moet, maar omdat hij het zelf wil. Ik vind het fijn. In sommige pakjes drinken zitten 3-4 suikerklontjes (op 200 ml water).  Ik ben echt niet van de anti-suikerpolitie, maar dagelijks pakjes drinken vind ik onzin. Een hele dag water drinken wordt echter soms wel saai. Dan is het lekker om je water een (natuurlijk) smaakje mee te geven. Het ziet er leuker uit en ik merk dat ik ook meer water drink. Gooi samen met je kind van alles in het water. Laat je kind zelf ook keuzes maken.

Wij zijn thuis momenteel helemaal fan van de combi water, scheutjes appelsap (biologisch) en gember! Was een tip van Katrien van Hello Lunch. Ook water met komkommer en limoen is hier favoriet. Maak het voor thuis in een leuk glas of flesje met een rietje erin.

Water drinken komkommer limoen

Ideeën voor gezonde waterdrankjes

 1. Appelschijfjes met verse munt
 2. Stukjes verse ananas. Ook lekker met kokoswater.
 3. Frambozen met verse munt
 4. Bramen en frambozen
 5. Watermeloenstukjes, liefst met schil, want dat ziet er mooi uit. Met basilicum en muntblaadjes die je even fijnknijpt, voordat je ze toevoegt.
 6. Komkommer met limoen
 7. Komkommerstukjes, beetje citroensap of schijfje citroen en wat verse munt
 8. Stukjes aardbei, limoenschijfjes. Een beetje basilicum erbij is ook erg lekker.
 9. Groene appelschijfjes en verse munt
 10. Granaatappelpitjes, plakjes gember en schijfjes limoen
 11. Plakjes kiwi
 12. Halve schijfjes sinaasappel met plakje verse gember
 13. Plakjes appel en kaneelstokjes. Eventueel een beetje limoensap erbij.
 14. Voor de moeders: citroenschijfjes, limoenschijfjes met wat verse koriander. Verrassend!
 15. Zoals gezegd onze favoriet momenteel: scheutje biologische appelsap, water en gemberschijfjes.

Water drinken op je werk of op school

Nu maak je al die lekkere drankjes thuis, maar die wil je natuurlijk ook mee naar je werk of mee naar school. Webshop Hello Lunch verkoopt de Zingo, een hele makkelijke BPA-vrije fles die standaard een pers aan de onderzijde heeft. Maar bovenal (en dit vind ik écht heel handig!) een grater (rasp) en een  komkommersnijder (slicer) die je er heel makkelijk op kan draaien. Geen geknoei meer met losse rasp, die je dan weer moet overhevelen in een flesje.

 • Met de ‘Zing slicer‘ kun je in de Zingo waterfles heel makkelijk een leuke komkommer slinger maken. Vervolgens pers je dan een halve citroen op de pers onderaan de fles, draait de onderkant er weer op en vult de fles met water.
 • Met de ‘Zingo grater‘ kun je bijvoorbeeld verse gember of een appel makkelijk raspen. Onder de rasp zit een bakje met gaatjes. Zo krijg je tijdens het drinken bijvoorbeeld geen stukjes gember in je mond. Ook kun je eerst de ‘grater’ gebruiken, deze tijdelijk van de fles halen en daarna de pers of de slicer gebruiken.

Water drinken Zingo

Voor kinderen is de Drink in the Box handig!  Een herbruikbaar en gegarandeerd lekvrij drinkpakje. Voor kinderen makkelijk te openen met een drukknop. Doordat hij doorzichtig is, maak je van water ook een feestje. Extra handig: met warm weer houd je het drankje koel door een passend ijsmanchet; de ice-on-the-box. Hieronder heb ik 3 varianten gefotografeerd die Job regelmatig meeneemt naar school. Van links naar rechts: water met kiwi, water met blauwe bessen & aardbeien en water met biologische appelsap & gember. De laatste het liefst met een Ice on the Box. 😉

Drink in the Box

Liever ijsthee?

 • Thee zetten met hibiscusbloemen (niet teveel hibiscusthee toevoegen), stukjes aardbei erin en eventueel wat granaatappelpitjes. Laten afkoelen, in de koelkast echt lekker koud maken. Heerlijk fruitige ijsthee!
 • Groene thee zetten, laten afkoelen en in de koelkast koud laten worden. Schijfjes citroen toevoegen en eventueel wat acaciahoning.
 • Zet verse muntthee, laat afkoelen en in de koelkast koud laten worden. Daarna schijfjes sinaasappel toevoegen.

Maak meteen een grote kan of limonadetap en vul af met ijsblokjes. Ziet er ook nog leuk uit!

Webshop Hello Lunch is onderdeel van de MoodKids webshopgids.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Water drinken, Algemeen, Food

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.