Kipdrumsticks in de ballenbak

Afgelopen voorjaarsvakantie zijn we op een regenachtige dag met onze kinderen naar een indoor speeltuin geweest. We dachten dat wij daar rustig konden werken, terwijl onze kinderen zich daar ook vermaakten.

We kwamen er al snel achter dat van rustig werken geen sprake was. Wat een kakofonie van geluiden. Pffff! Niet echt ons ding. Maar de kinderen vonden het geweldig. Vooral de ballenbak blijft favoriet. Het inspireerde ons tot dit recept.

kip drumsticks met wortel, aardappel, tomaat en champignon

Kipdrumsticks in de ballenbak

2 volwassenen en 2 kinderen

Bereidingstijd:  15 minuten, 1 uur wachttijd

Ingrediënten:

  • 6oo gram ongekruide kipdrumsticks
  • 400 gram parijse worteltjes, geschild
  • 200 gram cherrytomaten
  • 100 gram champignons
  • 600 gram krielaardappeltjes, geschild
  • 1 pakje MAGGI Braadstomen paprika
  • 1 pakje MAGGI roomsaus
  • 250 milliliter water
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Bereid de kip volgens de bereidingswijze van MAGGI Braadstomen paprika

2. Bereid de krielaardappeltjes en wortels

Kook de krielaardappeltjes en parijse worteltjes 20 minuten en giet ze af. Doe 2 eetlepels olijfolie in een wok, bak de krielaardappeltjes in 10 minuten goudbruin. Voeg de laatste 5 minuten de parijse worteltjes en champignons toe. Voeg de laatste 2 minuten de cherrytomaten toe, zodat ze lauwwarm worden. Doe alles in een schaal.

3. Bereid de saus

Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 4. Serveer het gerecht

Pak de ovenschaal met de drumsticks uit de oven. Let op! Bij het openen van de zak komt er hete lucht uit. Prik een gat in de zak om de hete lucht vrij te laten. Serveer de drumsticks rechtop staand in de schaal met balletjes. Serveer de saus er apart naast.

Bekijk hier het recept op MAGGI.nl

TIP: wil je minder bereidingstijd? Gebruik dan voorgekookte krielaardappeltjes.

[ssba]

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.