By 6 juli 2015 Read More →

De smultas met eten voor onderweg #vakantie

Als wij op vakantie gaan, neem ik -net zoals mijn eigen moeder dat vroeger deed- altijd een goed gevulde smultas (of koelbox) mee op reis. Een reis van een uurtje of 13 maakt hongerig! Niet iedereen kent dit van vroeger, begrijp ik van vriendinnen. Vandaag ga ik je dus laten zien wat er in onze smultas voor onderweg zit. Misschien is het ook wel wat voor jou.

Wij hoeven door het gebruik van de smultas minder te stoppen en zijn goedkoper uit (want geen snacks, drinken et cetera onderweg kopen). Het ziet er misschien een beetje kneuterig uit, maar onze vakantie begint wel al echt meteen met de reis er naar toe!

smultas voor onderweg, eten voor onderweg

Eten voor onderweg

 • (Koel-)tas
 • Theedoek
 • Broodplank
 • Twee messen
 • Kaasschaaf (als je zo’n kaasfreak bent zoals ik en altijd oude kaas meeneemt ;0)
 • Vuilniszakjes
 • Brood
 • Boter
 • Beleg (eventuele hersluitbare verpakking)
 • Servetten
 • Drinken (water)
 • Fruit
 • Groente (tomaatjes/komkommer/paprika)
 • Hardgekookte eitjes
 • Eventueel iets te snacken

Zo gebruik je een smultas voor onderweg

Kies voor een herkenbare smultas (bijvoorbeeld een big shopper van Studio zo Mooi) die je iedere vakantie opnieuw meeneemt. Leuk voor herkenning nu en herinnering later.

smultas shoppers

KORTINGSCODE : Met code ‘vakantie-mood’ ontvang je bij Studiozomooi.nl 15 procent korting op bovenstaande shoppers!

Ik neem altijd een broodplank mee, een scherp mes (straks handig voor de harde Franse stokbroodjes op de terugweg) en een gewoon mes om boter te smeren. De messen berg ik veilig op in een opgerolde theedoek. De theedoek leg ik op schoot met de broodplank er op voor de stevigheid, wanneer ik brood snijd en smeer. De theedoek vangt bijna alle kruimels op. Bij een stop onderweg even uitkloppen en klaar om opnieuw te gebruiken!

De gesmeerde boterhammen (vullen beter dan broodjes) geef ik op servetten (die vangen ook weer wat kruimels op. Wij drinken meestal alleen water. We vullen onze Doppers thuis en nemen nog twee extra flessen water mee. Eventueel kun je thuis een dag van te voren smoothies maken en deze in een Vapur® Quenchers (verkrijgbaar bij Voor de Hap) invriezen zodat ze de volgende dag als koelelement dienen en daarna lekker opdrinken natuurlijk.

KORTINGSCODE : Met code ‘moodkidsvapur’ ontvang je bij Voordehap.nl 15 procent korting (geldig in de maand juli ’15) op de Vapur® Quenchers

vapur knijpfles voor onderweg

Omdat ik de koelkast probeer leeg te maken, neem ik dingen mee die er over zijn. Zo kook ik alle eieren die over zijn hard en maak er voor de kids vormpjes van (via de eggmolds).

TIP: Mocht je liever onderweg stoppen en buiten de auto willen eten, dan is een setje melamine servies (bijvoorbeeld via Hipgemaakt) ideaal.

KORTINGSCODE : Met code: ‘vakantiemood’ krijg je bij Hipgemaakt.nl 10 % korting (t/m 1 augustus 2015) op melamine bordjes en bekers

melamine servies met korting

Deze producten zijn door ons geselecteerd uit webshops die aangesloten zijn bij de Moodkids webshopgids.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Algemeen, Er op uit

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.