Spinaziesoep met gember

Al enige tijd heb ik de kokende keukenmachine Magimix Cook Expert in huis. Die mag ik 6 maanden testen. Ik beken: ik ben verzot op keuken gadgets, dus maakte nog nét geen sprongetje in de lucht toen me de vraag werd gesteld of ik hem wilde testen. De spinaziesoep uit het Cook Expert soepboek is inmiddels één van onze favorieten. In een half uurtje op tafel, gezond en voedzaam.

Heb je geen Cook Expert? Onderaan dit artikel vind je ook de omschrijving hoe je deze soep gewoon op je fornuis kan maken. 🙂

Recept voor romige spinaziesoep met gember en krokante kikkererwten uit de oven

Het koken met de CookExpert is in het begin wel een dingetje. Nog ietwat onwennig en het is toch echt een andere manier van koken. Ik vergelijk het met de aanschaf van onze stoomoven, inmiddels alweer 12 jaar geleden. Dat was eerst ook wennen. Nu gebruiken we de stoomoven zeker 3-4x per week. Ik ben met de Cook Expert begonnen met vooral recepten uit de app en het kookboek te maken. Om meer feeling met het apparaat te krijgen. Wat doet het? Wat kan het?

Inmiddels ben ik ook gestart met zelf dingen uitproberen. Binnenkort start ik met een uitgebreide review en aantal recepten op MoodKids.

Spinaziesoep

Ingrediënten:

 • 1 grote aardappel (250 gram), in blokjes gesneden
 • 2 sjalotten, in vieren gesneden
 • 800 ml koude kippenbouillon of 800 ml water en een kip bouillonblokje
 • 400 gram (kleine) spinazieblaadjes (zonder harde steeltjes)
 • 8 gram verse gember
 • 1 theelepel garam masala
 • 50 ml vloeibare room
 • zout
 • peper

Kikkererwten

 • 200 gram kikkererwten
 • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
 • snuf peper/zout

Krokante kikkererwten topping

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Doe de kikkererwten in een zeef of vergiet en spoel ze af onder stromend koud water. Laat even uitlekken en doe ze dan in een schaal. Bestrooi met de gerookte paprikapoeder, peper en zout en roer goed door. Verspreid de kikkererwten over de bakplaat en zet in de oven. Na 15 minuten hussel je ze en gaan ze  nog 10-15 minuten in de oven. Job is niet dol op ‘gewone’ kikkerwten (wel in de falafel), maar vindt ze zo wel erg lekker als ze écht crunchy zijn. Dus ondertussen even checken of ze voldoende knapperig zijn.

Zo maak je de spinaziesoep met de Cook Expert

Terwijl de kikkererwten in de oven staan, kun je aan de soep beginnen. Doe de blokjes aardappel, sjalotten en kippenbouillon in de rvs-kom. Start het romige soep-programma op 90°C.

Druk na ongeveer 20 minuten op Stop, voeg de spinazie, gember en garam masala toe. Start het programma opnieuw op door op Auto te drukken. Druk circa 5 minuten voor het einde van het programma op Stop, voeg de room toe en hervat het programma door te drukken op Auto.

Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer er bruin brood en krokante kikkererwten bij. Doe deze net voor het opdienen in de soep.

Geen Cook Expert?

Doe de blokjes aardappel, sjalotten en kippenbouillon in een pan. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Als de aardappelen bijna gaar zijn, voeg je de spinazie, gember en garam masala toe. Roer dit door. Na 5 minuten voeg je de room toe. Zorg ervoor dat de soep niet te warm wordt, anders gaat de room schiften. Pureer de soep in je foodprocessor, blender of met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveer er bruin brood en krokante kikkererwten bij. Doe deze net voor het opdienen in de soep.

 

Deze spinaziesoep met gember is gezond en romig en staat met een half uurtje op tafel. Met de crunchy kikkererwten echt een voedzame maaltijd.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.