Hier eet je je vingers bij op! Chocolade-pinda brokken van Donna Hay

Ik denk dat iedereen die van koken houdt, Donna Hay kent. Of misschien wel net zoals ik een liefhebber is van haar boeken en recepten is. Haar recepten zijn zo heerlijk en altijd zo mooi uitgewerkt in haar kookboeken. Zij heeft van foodfotografie echt kunst gemaakt! Alleen al het doorbladeren van haar kookboeken vind ik erg ontspannend. Maar iets eruit maken is nog leuker!

Voor mijn verjaardag heb ik van mijn kinderen het boek ‘Basics to Brilliance Kids‘ van Donna Hay gekregen. Het leuke van dit boek  is dat Donna de succesrecepten waar ze haar eigen kids blij mee maakte nu deelt. Ze gebruikt gezonde en verse producten en is een master in het verstoppen van groenten. Daarnaast geeft ze van ieder recept meerdere variaties. Dus heb je de basis eenmaal onder de knie dan kun je er daarna verder mee experimenteren. Er staan veel verschillende recepten in: van ontbijt tot hoofdgerecht, snacks en taart! Het boek is zo geschreven dat kinderen alleen of samen met een ouder iemand aan de slag kunnen in de keuken.

Wij kozen de chocolade pindabrokken uit om te maken. En ze waren net zo lekker als op de foto! Sterker nog, ik vond ze zelfs zo lekker dat ik ze een paar dagen later alweer heb gemaakt! Ook mijn kinderen vonden ze heerlijk! Ik deel daarom ook graag het recept met jou!

Chocolade pindabrokken

ca. 20 stuks

Ingrediënten: 

  • 400 gram zachte verse dadels, ontpit
  • 95 gram pindakaas (zonder stukjes noot)
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 15 gram gepofte zilvervliesrijst
  • 70 gram gebrande ongezouten pinda’s, fijngehakt
  • 80 gram chocolade van rauwe cacao of pure chocolade, gesmolten

Benodigdheden:

  • Cakevorm van 10 x 20 cm
  • Bakpapier
  • Foodprocessor

Bereidingswijze:

Bekleed de cakevorm met bakpapier en laat aan beide lange zijden 4 cm overhangen. Dat komt straks van pas.

Doe de dadels, pindakaas en vanille in een foodprocessor en pureer ze in 2- 4 minuten tot een gladde pasta. Misschien moet je de wanden van de foodprocessor (tussen het pulsen door) af en toe schoon schrapen met een spatel, zodat alles goed mengt en fijn wordt.

Doe het dadelmengsel in een grote kom. Voeg de gepofte rijst en fijngehakte pinda’s toe. Meng alles goed met een spatel. Druk de massa in de cakevorm en strijk het glad met de bolle kant van een lepel. Schenk de gesmolten chocolade erover en verdeel gelijkmatig met de bolle kant van de lepel. zet in de koelkast en laat 20-30 minuten opstijven.

Til de plak aan het papier uit de vorm. Verwarm voorzichtig een scherp mes onder warm water en snijd de plak in vierkantjes (een warm mes snijdt de fudge makkelijker)

Bewaar tot gebruik in de koelkast. Ik beloof je, de chocolade pindabrokken blijven daar niet zo lang liggen. 😉

recept gezonde snack

Basics to brilliance kids, Donna Hay, Uitgeverij Spectrum

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Trakteren

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.