By 30 maart 2018 Read More →

Peren paashaasjes met een vulling van pecan- en walnoten

Toen ik een tijdje terug peren aan het snijden was voor de kinderen, zag ik iets geks. Ik zag een paashaasje in twee stukken van de peer. Daar moest ik wat mee… Een seconde daarna dacht ik meteen aan Pasen. Na wat denkwerk en uitproberen is het dit uiteindelijk geworden.

Peren paashaasjes, met chocolade en een vulling van pecan- en walnoten. Smullen! En voor een zoete paastraktatie is dit receptje best gezond.

Voor Pasen bedacht Jasmijn deze peren paashaasjes met balderdeeg, chocolade en een vulling van pecannoten en walnoten. #recept #pasen #bakken

Peren Paashaasjes met chocolade en een vulling van pecan- en walnoten

Ingrediënten (voor 8 stuks):

  • 1 pakje bladerdeeg  (met 10 plakjes)
  • 4 conferenceperen
  • 70 gram pecan noten, ongezouten
  • 50 gram walnoten, ongezouten
  • 1,5 eetlepel Greensweet brown Stevia (of anders 1 eetlepel rietsuiker)
  • 1 ei, geklutst
  • 200 gram Verkade Kookchocolade puur, 74% cacao
  • 2 eetlepels poedersuiker + drupjes water voor wat witte glazuur

En verder:

  • een beetje bloem voor het bestuiven van het aanrecht.
  • keukenmachine
  • deegroller
  • oven
  • bakpapier

Peren paashaasjes maken

  1. Zet alle ingrediënten klaar en leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht om te ontdooien.
  2. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 210 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Was de peren, schil ze, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Gebruik hiervoor peren die wel eetbaar zijn maar niet rijp, anders wordt je gebakje een natte toestand.
  4. Doe in de keukenmachine de pecan- en walnoten samen met 1,5 eetlepel Greensweet Brown en pulseer dit een paar keer tot het wat fijner gemalen is. Doe de notenvulling in een apart bakje.

5. Nu ga je als volgt te werk. Maak een paashaasje per keer:

  • Neem een plakje bladerdeeg voor je op zo’n manier dat het eruit ziet als een ruit in plaats van  als vierkant. Dit omdat de ‘oren’ straks anders niet op het bladerdeeg passen.
  • Leg een flinke eetlepel van de noten vulling in de lengte op een plakje bladerdeeg.
  • Doe daarop twee stukken peer op zo’n manier dat het al een beetje lijkt op een paashaasje en duw de notenvulling een beetje naar het ronde gedeelte. Houd het rondom de peren op het deeg schoon van de notenvulling, want het deeg dat je wegsnijdt heb je nodig voor de overige paashaasjes.
  • Pak nu een plakje bladerdeeg en leg deze met de plakkerige kant in ruit vorm over het paashaasje in wording.

  • Duw het bladerdeeg rondom de peer zachtjes in de vorm van een Paashaasje en snijd het overige deeg weg. Pas op! Als je aanrecht hier niet tegen kan, leg het dan op een snijplank.
  • Leg het paashaasje op de bakplaat en ga door naar het volgende haasje. Zodra je er vijf hebt, besmeer je ze met wat geklutst ei en bak je ze af in het midden van de oven voor 15 minuten.
  • Bewaar het bladerdeeg dat je wegsnijdt in een bakje tot je deze gaat gebruiken.

Als de eerste vijf Paashaasjes in de oven zitten kun je de laatste 3 gaan maken.

  • Bestuif je aanrecht met een beetje bloem en vorm van het restant bladerdeeg een vierkant. Dan rol je het uit tot een plak van ongeveer 25 x 25 cm.
  • Snijd in vieren zodat je er eerst twee paashaasjes uit kunt maken (zoals eerder beschreven).
  • Daarna rol je het laatste beetje bladerdeeg uit tot een vierkant waaruit je de laatste maakt. Leg ze ondertussen op zo’n plastic velletje, dat je overhebt van het bladerdeeg, zodat ze niet aan je aanrecht blijven plakken.

  • Als de eerste paashaasjes in de oven goudbruin zijn, zijn ze klaar en haal je ze eruit. Leg ze voorzichtig op een ovenrek om af te laten koelen.
  • Leg dan de laatste drie paashaasjes zonder het plastic folie op het bakpapier. Bestrijk ze met ei en bak ze af.
  • Smelt de Kookchocolade zoals beschreven op de verpakking. Als de paashaasjes zijn afgekoeld kun je ze gaan versieren met de chocolade.

Ik gebruikte een injectienaald om gezichtjes te maken met de chocolade en het glazuur. Maar het kan ook met een kleine spuitzak of een stevig boterhamzakje waar je een klein hoekje vanaf knipt. Of gebruik een kwastje.

Heel veel kookplezier en alvast een fijne Paasdagen!

Liefs, Mijntje.

Meer inspiratie voor Pasen vind je hier.

Comments are closed.

Jasmijn Verkaik

Auteur:

Jasmijn Verkaik woont samen met haar man en twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.

Simple Share Buttons