By 5 maart 2018 Read More →

Crunchy chocolade repen met gepofte rijst

Vandaag wilde ik samen met de kinderen iets maken wat niet teveel tijd in beslag zou nemen. Iets zoets met een gezonde insteek en een lekkere knapperige bite. Dit is wat eruit kwam.

Volledig goedgekeurd door de raad van kinderen… ^_~ Psst! En het hoeft niet eens in de oven.

Een gezonde no-bake snack die makkelijk te maken is. Chocolade (80% cacao) repen met gepofte rijst, noten, hennepzaad, rozijnen en eventueel een beetje honing. Je maakt ze in 15 minuten, daarna nog 15 minuutjes wachten en smullen maar!

Crunchy chocolade repen met gepofte rijst

bereidingstijd – 15 minuten | wachttijd – 15 minuten

voor ongeveer 4 personen

Ingrediënten:

  • 100 gram pure chocolade, 80% cacao
  • 2 eetlepels walnoten (o.a. online te koop bij Pit & Pit)
  • 2 eetlepels pecannoten
  • 8 eetlepels gepofte rijst (Pit & Pit)
  • 2 eetlepels hennepzaad (Pit & Pit)
  • 2 eetlepels fijne havermout
  • 1 eetlepel bloemenhoning
  • 2 eetlepels rozijnen

Lees ook: Healthy appel kaneel havermout muffins

Zo maak je de crunchy chocoladerepen

Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade in een mengkom.

 

Een gezonde no-bake snack die makkelijk te maken is. Chocolade (80% cacao) repen met gepofte rijst, noten, hennepzaad, rozijnen en eventueel een beetje honing. Je maakt ze in 15 minuten, daarna nog 15 minuutjes wachten en smullen maar!

Smelt de chocolade zacht op een heel laag vuurtje onder continu roeren. Als de chocolade volledig is gesmolten, giet je deze bij de overige ingrediënten in de mengkom.

Een gezonde no-bake snack die makkelijk te maken is. Chocolade (80% cacao) repen met gepofte rijst, noten, hennepzaad, rozijnen en eventueel een beetje honing. Je maakt ze in 15 minuten, daarna nog 15 minuutjes wachten en smullen maar!

Roer het geheel goed door.

Een gezonde no-bake snack die makkelijk te maken is. Chocolade (80% cacao) repen met gepofte rijst, noten, hennepzaad, rozijnen en eventueel een beetje honing. Je maakt ze in 15 minuten, daarna nog 15 minuutjes wachten en smullen maar!

Giet het mengsel nu in een ovenschaal. Verdeel het zo dat het een plat vierkant is, waaruit je ongeveer 4 repen kunt snijden straks. Dek het af en zet het in de vriezer voor 15 minuten. Haal het uit de vorm en snijd er 4 reepjes van. Of blokjes. Of driehoekjes. En dan is het tijd om er van te snoepen.

Genietze! Groetjes en liefs, Mijntje.

P.S. Je bewaart de chocolade repen met gepofte rijst in een luchtdichte trommel, dan blijven ze een dikke week goed. Als dat bewaren je lukt. 😉

>> Bewaar dit recept op je eigen Pinterest-bord <<

 

Een gezonde no-bake snack die makkelijk te maken is. Chocolade (80% cacao) repen met gepofte rijst, noten, hennepzaad, rozijnen en eventueel een beetje honing. Je maakt ze in 15 minuten, daarna nog 15 minuutjes wachten en smullen maar!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.