Spinaziekoekjes uit het boek ‘Wat lunchen we vandaag?’

“Ze zien eruit als koekjes en smaken door het zoetje in het croissantdeeg ook totaal niet als groentekoekjes. Maar jij weet dat je kind, ook als jullie onderweg zijn iets verantwoords kan snacken…” schrijft Susan in haar boek ‘Wat lunchen we vandaag‘.

Spinazie in koekjes… Hmm ben benieuwd, dacht ik sceptisch. Maar door de toevoeging van kaas en het gebruik van croissantdeeg is het inderdaad een heel erg lekkere combinatie. Ik bakte ze bij Nicole thuis en haar zoon Job was ook enthousiast toen hij ze probeerde. Hij reserveerde er meteen een aantal voor zijn lunchtrommel voor de volgende dag.

Ik zie ook voor me dat je ze als hapje serveert en een beetje groene pesto erdoorheen lijkt me ook erg lekker. Ik heb deze koekjes bij een kop doperwtensoep, die ik toevallig al had gemaakt, gegeten. Ook dat smaakte erg goed.

Susan Aretz, bekend van haar blog Smulpaapje, heeft een nieuw kookboek uitgebracht "Wat lunchen we vandaag?". Wij bakten haar koekjes met spinazie. Het recept vind je hier.

Spinaziekoekjes

Ingrediënten voor een bakplaat vol:

  • 1 rol croissantdeeg (voor grote croissants)
  • 1 pak diepvries spinazie (a 450 gr), ontdooid
  • 100 gram geraspte kaas, belegen of oud
  • optioneel: 1-2 el Zaanse mosterd

Verder heb je nodig: bakplaat en bakpapier

Zo maak je de spinaziekoekjes

Verwarm de oven voor op 180 C.

Rol het croissantdeeg uit, maar laat ze per twee aan elkaar vastzitten zodat je eigenlijk vierkantjes overhoudt.

Uit de ontdooide spinazie wil je al het vocht verwijderd hebben knijp die dus goed uit met je handen. Als je mosterd wilt gebruiken voor wat extra pit meng je dat nu door de spinazie. Verdeel de spinazie goed over het deeg en bestrooi met de geraspte kaas.

Rol het deeg op tot een worstje en snijd daar plakjes van, ongeveer een centimeter breed. Leg die plat op de bakplaat met iets ruimte tussen elkaar. Bak alles ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudbruin is. Laat op een rooster afkoelen en bewaar in een luchtdichte trommel.

Bestel hier

Wat lunchen we vandaag? recepten en inspiratie voor lunchtrommels, feest op school en traktaties – Susan Aretz – Nieuw Amsterdam – 24,99 euro

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.