By 17 oktober 2017 Read More →

Paarse heksensoep maken

Soms ontstaan hier spontaan de meest leuke en lekkere recepten. Zoals deze rode kool soep, die we natuurlijk meteen omdoopten tot paarse heksensoep. Je vindt het recept hier.
Soms ontstaan hier spontaan de meest leuke en lekkere recepten. Ik had nog een halve rode kool liggen die op moest dus ik denken wat kan ik daar nou mee doen. Soep maken! Maar niet zomaar een soepje want deze soep krijgt een supergave paarse kleur en dat is natuurlijk best heksig. Heksensoep dus!

Met heerlijke kruiden zoals salie om ieders buikje warm en vol mee te toveren. Toen mijn dochtertje vroeg wat ik ging maken wilde ze gelijk helpen en pakte haar heksenbezem erbij die op school had gemaakt tijdens de opening van de kinderboekenweek. Ze grinnikte en begon lachend een heksenliedje te zingen: “Twee heksen bij elkaar, maken een heel vreemd soepje klaar…” Zo gingen we samen aan de slag.

Zara (6) hielp me bij het pakken en toevoegen van ingrediënten en schreef de ingrediënten op. Ze proefde van de rauwe rode kool (hmmm lekker mam) en we kletsten onderhand over van alles en nog wat. Het was erg gezellig zo saampjes in de keuken en de soep was zo klaar. De soep werd trouwens unaniem lekker gevonden en ik heb ze niet eens behekst. 😉

Kijk, zo kun jij hem ook klaarmaken:

Paarse heksensoep (met mini hersenen)

Soms ontstaan hier spontaan de meest leuke en lekkere recepten. Zoals deze rode kool soep, die we natuurlijk meteen omdoopten tot paarse heksensoep. Je vindt het recept hier.

 Ingrediënten (rode kool soep voor 3-4 personen)

  • 600 gram Rode Kool, fijngesneden
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperste
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 laurierblaadje
  • 4 kruidnageltjes
  • 1,5 theelepel salie, of 1 takje gedroogde of verse salie
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 500 ml water

Eventuele versierselen: halve walnoten en of crème fraîche

Keukenbenodigdheden: staafmixer (of nog handiger een keukenmachine die de groenten heel erg fijn kan pureren)

Bereidingswijze rode kool soep:

1. Doe de eetlepel roomboter in een braadpan en voeg als deze is gesmolten het fijngesneden uitje toe. Bak het uitje zachtjes voor een paar minuutjes al roerend goudgelig zacht.

2. Voeg de gesneden rode kool en de uitgeperste knoflook toe. Roer dit af en toe om voor zo’n 10 minuutjes dat de rode kool een beetje is geslonken.

Soms ontstaan hier spontaan de meest leuke en lekkere recepten. Zoals deze rode kool soep, die we natuurlijk meteen omdoopten tot paarse heksensoep. Je vindt het recept hier.

3. Giet er dan de 500 ml water op en voeg de kippenbouillonblokjes en de kruiden toe. Dit roer je weer even door en dan breng je het geheel aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur laag, doe je de deksel schuin op een kiertje op de pan en laat het geheel zo’n 15 – 20 minuutjes zachtjes pruttelen.

4. Haal nu de laurier eruit en als je verse salie hebt gebruikt, haal dan ook het takje salie eruit. De kruidnagel kun je laten zitten.

5. Giet je soepje in de keukenmachine om het tot een zijdezachte soep om te toveren of pureer het met je staafmixer.

6. Nu is je soep klaar om in te schenken en te versieren. Leg halve walnoten in de soep alsof het mini hersentjes zijn of doe er een paar dotjes crème fraîche in die je omtovert (beetje uitsmeren in de soep) tot spookjes met stipjes (van de paarse soep) als oogjes.

 Eet smakelijk!

>> Kijk hier voor meer leuke Halloween ideetjes!

* Heksenweetjes:

Zet rode kool dit seizoen lekker vaak en vers op tafel,  want buiten dat hij top smaakt is hij ook nog eens supergezond! Zo helpt deze kool veel ziektes te bestrijden en is deze groente helemaal goed voor mensen met Diabetes. Dit omdat het een positief effect heeft op de bloedsuikerspiegel. Voor de rest bevat hij veel vitamine B + C en is ie rijk aan antioxidanten en onder andere kalium, calcium, fosfor en magnesium. Magisch mooi toch?

Over magisch gesproken, Salie werd in de middeleeuwen al bestempeld als een magisch multi medicijn. Omdat het helpt bij heel veel klachten, ontstekingsremmend werkt en zelfs te gebruiken is als natuurlijk slaapmiddel in de warme melk. Ook schijnt je geheugen te verbeteren van deze plant.

Pin het recept hier op je eigen Pinterestbord.

Soms ontstaan hier spontaan de meest leuke en lekkere recepten. Zoals deze rode kool soep, die we natuurlijk meteen omdoopten tot paarse heksensoep. Je vindt het recept hier.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.