Balletjes roomkaas met kruiden en bloemen

In de week van Hemelvaart hebben we een korte vakantie gehad in Oostenrijk. We logeerden daar op boerderij Zamsegg. Een boerderij, die aangesloten is bij Urlaub am Bauernhof. Het was geweldig en een heel bijzondere ervaring. Heb je het artikel al gelezen?

Eén van de meest bijzondere dingen die we daar hebben gedaan is met Zamsegg eigenaresse Silke in de weides midden tussen de bergen kruiden en bloemen plukken. Doel was om hiermee een maaltijd te maken. Silke heeft enorm veel kennis van kruiden en bloemen, dus dat was een gave en leerzame ervaring.

> Lees ook: Ooit gedacht aan een zomervakantie in Oostenrijk?

Met een rieten mandje aan mijn arm huppelend door de weide voelde ik me als Heidi (je-weet-wel van Peter)  in de bergen. De natuur is zo indrukwekkend. Word je echt totaal zen van. Silke wees planten en kruiden aan, legde uit en liet me plukken.

In Oostenrijk leerde ik dit receptje. Niet ingewikkeld, maar voor mij wel nieuw: koken met kruiden uit de weide. Roomkaas met kruiden en bloemen is echt heerlijk. Je vindt het recept hier.

Ik kwam er al snel achter dat ik echt nul kennis heb van kruiden en bloemen die je kunt eten, die je zelf plukt in de natuur. Alles wat ik thuis in onze tuin als onkruid bestempelde, lag nu al snel in mijn mandje. Terug naar de boerderij lopen was al anders omdat het voelde alsof je door een moestuin liep in plaats van door een weide…

Terug op de boerderij sorteerden we alles en dat leverde een tafel vol bloemen en planten op. Plaatje toch?

In Oostenrijk leerde ik dit receptje. Niet ingewikkeld, maar voor mij wel nieuw: koken met kruiden uit de weide. Roomkaas met kruiden en bloemen is echt heerlijk. Je vindt het recept hier.

 

Balletjes roomkaas met kruiden en bloemen

Ingrediënten

Bereidingswijze:

Pluk de zevenblad blaadjes van de stengel en snijd in dunne reepjes. Doe ze apart in een kommetje. Pluk van de rode klaver de rode bloemetjes. Doe de bloemetjes apart in een kommetje. Pluk vervolgens de buitenste (gele) blaadjes van de paardenbloemen. Stop bij het hartje. Doe ook dit apart in een kommetje.

In Oostenrijk leerde ik dit receptje. Niet ingewikkeld, maar voor mij wel nieuw: koken met kruiden uit de weide. Roomkaas met kruiden en bloemen is echt heerlijk. Je vindt het recept hier.

Zet twee kommen en een schone handdoek klaar. In de ene kom doe je handwarm water, de andere is voor de roomkaas. Breng de roomkaas op smaak met zout en peper. Maak je handen nat en rol bolletjes van de roomkaas. Zodra je een bolletje hebt gevormd, rol je deze door één van de bakjes met kruiden. Zorg dat het bolletje aan alle kanten bedekt is.

In Oostenrijk leerde ik dit receptje. Niet ingewikkeld, maar voor mij wel nieuw: koken met kruiden uit de weide. Roomkaas met kruiden en bloemen is echt heerlijk. Je vindt het recept hier.

Leg ze op een bordje en smeer op toast of (stok)brood. Lekker voor bij het ontbijt, lunch of bij de borrel.

Maak jij het recept ook? Deel het dan met #moodkidsrecept Wij gaan binnenkort hier plukken. Job is namelijk heel erg benieuwd. 

P.S. En de scherpe kijker had natuurlijk al door dat de paarse bloemetjes missen. Als je Duits niet zo goed is, dan schrijf je wat op wat je daarna zelfs met Google Translate niet meer kunt herleiden.. Ik moet je het antwoord daarop dus (nog) schuldig blijven. Ik heb nog meer recepten gemaakt. Die ga ik de aankomende tijd hier ook posten.

>> Pin het recept hier op je eigen Pinterestbord

In Oostenrijk leerde ik dit receptje. Niet ingewikkeld, maar voor mij wel nieuw: koken met kruiden uit de weide. Roomkaas met kruiden en bloemen is echt heerlijk. Je vindt het recept hier.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.