By 22 juni 2017 Read More →

Zomerse maaltijdsalade met spinazie, aardbeien en zoete aardappel  

CODEAFBEELDING

Warme dagen vragen wat mij betreft om makkelijke maaltijden. Maar wel graag zo voedzaam mogelijk. Want alleen maar barbecue met vlees, saus en stokbrood… We delen daarom graag  onze zomerse maaltijdsalade.

Met daarin van alles dat je iedere dag wel binnen zou moeten krijgen: groenten, fruit, noten en vol vezels . Plus nodige vitamientjes. Extra bonuspunten van deze salade: hij is goed voor je budget en nog eens lekker ook! Hij smaakt fris met zoet en zacht romig tegelijk. Check snel wat erin gaat!

Warme dagen vragen om makkelijke maaltijden. Deze maaltijdsalade met spinazie, aardbeien en zoete aardappel bevat groenten, fruit, noten en zit vol vezels. Lekker voedzaam dus! Het recept vind je hier.

Zomerse maaltijdsalade met spinazie, aardbeien en zoete aardappel

Dit recept is voor 2 volwassenen en 2 kinderen, Bereidingstijd – nog geen 30 minuten

Ingrediënten

Voor de salade:

 • 200 a 250 gram verse spinazie (seizoensgroente)
 • 400 gram aardbeien (seizoensfruit)
 • 1 rode ui
 • 100 gram geitenkaas (Président)
 • 65 gram ongezouten Pecan noten
 • 450 gram zoete aardappel-blokjes (Aviko – diepvries)
 • 1 teentje knoflook
 • peper en zout
 • 2 eetlepels olijfolie

Voor de dressing:

 • 1 teentje knoflook
 • 2 eetlepels Balsamico azijn
 • peper en zout
 • 1 eetlepel honing (Acacia)
 • 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Was de spinazie goed en laat uitlekken in een vergiet. Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en snijd grote aardbeien in vieren,  kleintjes snijd je door de helft. Doe in een bakje en zet apart. Pel de rode ui, snijd doormidden en snijd het dan zo fijn mogelijk in plakjes. Doe dit ook in een bakje en zet apart. Weeg de geitenkaas af en zet dit apart. Hetzelfde doe je voor de pecan noten.

Pak nu de zoete aardappel uit de vriezer. Snijd één teen knoflook fijn. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Doe er dan de gesneden teen knoflook en de zoete aardappelblokjes bij. Bak ze onder af en toe om schudden in zo’n 15 minuten knapperig en gaar.

Maak ondertussen de dressing klaar

Terwijl je de aardappel bakt, maak je de dressing klaar. Snijd één teen knoflook zeer fijn. Doe dit in een afsluitbare maatbeker of kom (zodat je er straks een deksel op kunt doen om de dressing flink door elkaar te schudden!). Voeg daar twee eetlepels Balsamico azijn, peper, zout en de eetlepel honing aan toe. Roer dit goed door tot alles goed opgelost gemengd is. Giet nu de drie eetlepels olijfolie erbij. Doe de deksel op de kom of je maatbeker en schudden maar! Schud je dressing goed door elkaar  en klaar!

Maak de salade op

Maak nu de salade op. Je kunt ervoor kiezen om de salade te presenteren op een groot bord of in een schaal. Maar omdat dit toch een maaltijdsalade is, koos ik ervoor om hem per bord op te maken. Begin dan met het verdelen van de spinazie op de borden. Strooi daarover de rode ui, de aardbeien, geitenkaas, pecannoten en de dressing.

Verdeel als laatst de lauwwarme zoete aardappelblokjes erover en klaar is je zomerse maaltijdsalade.

Eet smakelijk!

>> Pin hier op je eigen Pinterest bord <<

Warme dagen vragen om makkelijke maaltijden. Deze zomerse maaltijdsalade met spinazie, aardbeien en zoete aardappel bevat groenten, fruit, noten en zit vol vezels. Lekker voedzaam dus! Het recept vind je hier.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.