Banaan pannenkoekjes met blauwe bessen
Zondagochtend is bijna altijd onze relaxt-we-hebben-vrij-ontbijt. Job vindt het geweldig om croissants te maken. We rprsen jus d’orange. We bakken eitjes of pannenkoeken. Deze havermoutpannenkoekjes van Francesca Kookt zijn onder andere favoriet. Of we maken een smoothie bowl.
Afgelopen weekend maakten we deze banaan pannenkoekjes. Een beetje uit nood, want ik was vergeten brood te halen. En had nog wel hele rijpe bananen op de fruitschaal had liggen.
Banaan pannenkoekjes met blauwe bessen
Ingrediënten:
- 300 gram meel
- 200 ml melk
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 (rijpe) bananen, fijngeprakt
- handvol blauwe bessen (of ander fruit)
- zonnebloemolie
Zo maak je ze:
Meng de meel en melk tot een stevig beslag. Voor deze pannenkoekjes is het fijn als het beslag net iets dikker is dan de reguliere pannenkoeken. Meng er twee eieren, een theelepel bakpoeder en drie (heel) fijngeprakte bananen door. Roer er tot slot een handvol blauwe bessen door.
Verwarm de olie in een koekenpan en schep er met een soeplepel beslag in. Maak pannenkoekjes van ongeveer 8-10 centimeter. Bak ze in een paar minuten aan beide kanten gaar. Serveer ze met wat poedersuiker, extra blauwe bessen en wat munt.
>> Pin hier om dit recept op je eigen Pinterestbord te bewaren
[ssba]Auteur: Nicole Gorseling
Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.