By 22 november 2016 Read More →

Sinterklaas Smoothie

Sinterklaas is in het land en dan snoepen we er natuurlijk graag op los. Deze feestmaanden probeer ik juist nog zoveel mogelijk gezond te eten en drinken, zeker met de kinderen. Dus verzon ik deze smoothie voor de nodige vitamientjes met toch een zoete noot. ^_~

Sinterklaas staat garant voor veel kruidnoten. Jasmijn maakte er een lekkere sinterklaas smoothie van voor haar kids voor pakjesavond op 5 december. En die is zo best gezond! Je vindt het recept hier.

Maak hem samen met je kleintje(s) op de grote dag of oefen nu alvast zodat sinterklaasavond smooth zal verlopen.  

> Meer leuke ideetjes rondom het thema Sinterklaas vind je hier

Lekkere en best gezonde Sinterklaas smoothie

Ingrediënten per persoon:

  • 1 banaan  
  • 1 mandarijntje (bewaar een paar partjes voor de versiering)
  • 1 flinke scheut melk (bepaal hiermee zelf de dikte van je smoothie)
  • 1 kinderhandje vol pepernoten (bewaar ook wat pepernoten voor de versiering)  

Maak hem zo:

Pel het fruit en pureer het met de staafmixer of blender en pureer het helemaal fijn. Voeg dan de melk toe tot het de dikte heeft die jij prettig vindt. Ik houd ervan om smoothies lekker op te lepelen in plaats van op te drinken, dan is het bijna een soort toetje!  

Doe daar dan een klein handje pepernoten bij en pureer dit nog een klein beetje, maar niet te lang zodat je de lekkere crunchy smaak houdt van de pepernoten.

Giet je sinterklaas smoothie in een glas en versier hem met de overgehouden partjes mandarijn en pepernoten. Ik crushte de pepernootjes een beetje fijn met een vijzel. En klaar is je sinterklaas smoothie.  

Sinterklaas staat garant voor veel kruidnoten. Jasmijn maakte er een lekkere sinterklaas smoothie van voor haar kids voor pakjesavond op 5 december. En die is zo best gezond! Je vindt het recept hier.

Enjoy!  Ik wens je heel veel voorpret en alvast een hele leuke pakjesavond.

Liefs, Mijntje.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.