Zomerse salade in een pot 

Heerlijk dat zomerse weer! We eten bijna elke avond buiten, eten een paar keer per week een zomerse salade. Ook picknicken we regelmatig. Samen erop uit met de fiets en in onze fietsmand een picknick-kleed, eten en lekkere watertjes

Vaak nemen we ook een ‘salade in een pot’ mee. Twee grote potten voor ons en een kleintje voor Job. Je maakt het heel gemakkelijk van te voren en zet het dan in de koelkast totdat je weggaat. ’t Ziet er gezellig en kleurrijk uit en is bovendien gezond. Ook heerlijk om als lunch mee te nemen naar je werk!

Zomerse salade in een pot voor picknick

Zomerse salade in een pot 2

 

2 volwassenen en 2 kinderen, 4 potjes

Voor de salade:

1 zakje MAGGI Mals en Kruidig Knoflook fijne kruiden 

200 gram peultjes

150 gram wortel, geraspt

100 gram cherrytomaatjes, in kwarten gesneden

200 gram gemengde salade

150 gram couscous

300 gram kipfilet

Voor de dressing:

100 ml Griekse yoghurt

1,5 theelepel mosterd

1 eetlepel honing

1 eetlepel olijfolie

verse kruiden (bijvoorbeeld peterselie en bieslook)

2 eetlepel citroensap

peper en zout

 

Bereidingswijze zomerse salade

1.Kook de couscous en de peultjes

Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld. Laat deze afkoelen. Blancheer de peultjes 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Laat verder afkoelen.

2. Bak de kip

Open de verpakking van MAGGI Mals en Kruidig Knoflook fijne kruiden. Vouw het gekruide bakpapier open en leg iedere kipfilet op een apart vel op de gekruide kant. Vouw de andere gekruide kant over de kipfilet heen. Druk de kipfilet op het dikke gedeelte aan met de hand totdat de kipfilet overal ongeveer 2 centimeter dik is. Bak de kipfilet volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar (LET OP: doe dit zonder boter of olie!). Laat de kip afkoelen. Halveer de knipfilet en snijd de kipfilet gelijkmatig in mooie schuine stukjes.

3. Maak de dressing

Voeg de ingrediënten voor de dressing samen en mix deze.

4. Vul de potten

Vul de potten en bouw laagje voor laagje op met de dressing, couscous, wortel, peultjes, tomaatjes, salade en kip.  Doe de kip als laatste. Sluit de pot en bind met een lintje het bestek er omheen.

Eet er lekker (stok)brood met pesto bij. Pesto maak je ook erg makkelijk zelf. Je vindt hier een makkelijk recept.

Tip: 

  • Bereid de kip, peultjes en couscous al eerder en zet terug in de koelkast. Zo zijn je ingrediënten lekker gekoeld voor een frisse salade.

>.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.