By 11 juli 2016 Read More →

Flower Power in je lunchbox

Voor alle ouders die nog een paar weken aan de bak moeten: ’s morgens een easy-peasy bloemen-bento. Flower Power in je lunchtrommel!

Je hoeft alleen de mini-sandwiches zelf te maken, de rest is gewoon kant-en-klaar te koop. De bloemenprikkertjes die ik deze week bij de Flying Tiger vond, waren mijn inspiratie voor het thema.

Flower Power in je lunchtrommel

flower power

De bento is gevuld met:

  • bloemen sandwiches (die steek je uit twee boterhammen met pindakaas en komkommer),
  • een bloemenbakje gevuld met linzen-avocado-feta-salade,
  • een bloemenprikker met kerstomaatjes,
  • een bakje met meloen-mix, die vind je ook in het koelvak van je supermarkt. Het handige fruitvorkje kan ook voor de salade gebruikt worden, een bakje met ongezouten nootjes (ik heb ooit gelezen dat noten goed zijn voor de concentratie, dat kunnen onze kleine mannen wel gebruiken deze laatste schooldagen!) Bovenop de nootjes ligt een knapperig Japans rijstcrackertje.

Wij wensen iedereen alvast een fijne vakantie – hou je ogen open in de buitenlandse supermarkt want ook daar vind je bento-inspiratie in overvloed!

Zomer dutch bento flower power met heel veel bloemetjes

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.