Lasagne met asperges, spinazie en zalm

Na de Pizza Calzone met asperges maakten we een lasagne met asperges. Opnieuw in de P-categorie (Pasta, Pizza of  Patat). De combinatie van asperges met zalm is natuurlijk een hele bekende. Met spinazie erbij is ook erg lekker.

De kleine meneer at in ieder geval weer smakelijk. En wij ook! We nemen hem op in ons lijstje van kindvriendelijke recepten met asperges.

Lasagne met asperges, spinazie en zalm

Lasagne met asperges

2 volwassenen en 2 kinderen

Ingrediënten:

300 gram asperges, geschild en in stukjes gesneden van ca. 3 cm

500 gram spinazie

200 gram gerookte zalm

1 zakje MAGGI Saus voor Asperges

200 ml halfvolle melk

300 ml kookvocht van de asperges

150 gram lasagnebladeren

100 gram geraspte kaas of pecorino

1 eetlepel olijfolie

Ovenschaal

>> 

 

Bereidingswijze

1. Bereid de groenten 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de asperges ca. 4 minuten in kokend water. Giet af en bewaar het kookvocht. Roerbak de spinazie tot het slinkt. Doe de spinazie in een vergiet en druk het vocht er heel goed uit.

2. Bereid de saus 

Doe 300 ml van de bewaarde kookvocht van de asperges en 200 ml melk in een pan, voeg de saus toe en klop met een garde tot het kookt. Laat iets indikken. Het blijft dunner dan je normaal van de MAGGI Saus voor Asperges gewend bent. Dat is niet erg, het dikt in de oven verder in.

3. Verdeel de ingrediënten in laagjes 

Vet een ovenschaal in met de olijfolie, bedek deze met de lasagnevellen en verdeel de spinazie erover. Bedek met lasagnevellen. Bedek vervolgens met de gerookte zalm. Bedek opnieuw met lasagnevellen en leg de asperges erop. Schenk de saus over de asperges en bestrooi met geraspte kaas.

4. Oven 

Bak de lasagne in de oven in 30 minuten gaar. Snijd in porties en garneer met wat dille.

Bekijk hier onze andere recepten met asperges

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.