Test HelloFresh Familybox door lezers Susanne & Esther

In december deden we op MoodKids een oproep wie het leuk zou vinden om de FamilyBox van HelloFresh voor ons te testen. Dat hebben we geweten. Wat hebben we veel aanmeldingen gehad! Susanne en Esther waren de gelukkigen en vertellen ons hun ervaringen.

Susanne

Susanne heeft twee kinderen: Luuk en Zoë van 6 en 5 jaar oud. “Het lijkt me ideaal om een keer niet te hoeven bedenken wat we gaan eten deze week.” De HelloFresh Familybox bevat namelijk drie recepten die kinderen echt lekker vinden. De ingrediënten zijn vers en je maaltijd staat gegarandeerd binnen 30 minuten op tafel.

“De maaltijdbox werd ’s ochtends vroeg bezorgd en het was een feestje om uit te pakken met allemaal verse ingrediënten”, aldus Susanne. Susanne ontving de Familybox met drie recepten: spaghetti, gyros gemaakt van kip met aardappeltjes en koolrabi en rode zalm met kokos en groene groenten. Dit laatste recept heeft ze voor ons gekookt op video.

Haar eerste verwachtingen zijn positief. “Het ruikt allereerst echt heel erg lekker in huis. Ik heb ook nieuwe dingen geleerd. Ik had er nooit aan gedacht om rijst in kokosmelk te koken. Ik ben heel benieuwd hoe het smaakt.”

Na een half uurtje koken staat het gerecht op tafel. Het resultaat volgens de kinderen? “Lekker!” En zo mogen we het horen! Lekker eten, makkelijk gemaakt.

Esther

Ons gezin bestaat uit 4 personen met vader Wilmer, moeder Esther en een zogenoemd Koningskoppel Sijmen (3) en Ditte (5 maanden). Op woensdag 13 januari werd de Hello Fresh box geleverd rond 19.00 uur, zoals het SMS-je aangaf. Dat betekende dat ik gelijk met onze kleine man Sijmen (3) de box kon uitpakken.

Sijmen vond het superleuk om te zien wat er allemaal in zat en niet alleen voor hem, maar ook voor ons, waren er sommige onbekende producten. Zo had ik nog nooit iets gemaakt met koolrabi. In de box zitten heel veel verse producten en de gerechten voor deze week zagen er op papier alleen al smakelijk uit. Leuk ook dat er een kleurplaat bij zat voor Sijmen en ook de kaarten voor de gerechten zien er goed uit. Maar toch hadden we twijfels over een aantal ingrediënten voor Sijmen, aangezien hij niet zo makkelijk is. Olijven moet hij bijvoorbeeld echt niet.

hello fresh esther

Op donderdag zijn we begonnen met het eerste recept: Roze zalm met kokos en groene groenten. Wilmer heeft dit gerecht klaargemaakt aangezien ik ontzettend in de file stond. Waar hij al direct tegen aanliep is de focus op een nieuw recept en tegelijkertijd moeten letten op twee kinderen (we hebben nog een kleine van 5 maanden) en in dit geval nog foto’s maken ook. Dat is niet te doen! Als je een gerecht maakt wat je vaker maakt, is de focus anders. Het was een lekker gerecht, maar voor Sijmen was het te bijzonder, hij vond de gember in de rijst echt heel vies, maar heeft wel gesmikkeld van de zalm.

Vrijdag was ik aan de beurt en hebben we Jamie’s Salsa Spaghetti gemaakt. Ook een gerecht waar je focus op moet hebben, gelukkig was mijn schoonmoeder er en kon ik rustig koken en heeft Sijmen af en toe geholpen. Wij zijn echt een beetje van de warme gerechten ’s avonds en dan is een koude salsa over de pasta voor ons geen succes. Toch was het wel heel lekker. Sijmen heeft de olijfjes er uit gevist, die wilde hij niet.

hello fresh esther 2

Op zondag gingen we voor de gyros met aardappeltjes en koolrabi en dit is zeker een gerecht wat we vaker zouden willen eten. Het is een lekker gerecht, we houden van aardappeltjes en het bereiden is makkelijk. Natuurlijk scheelt het dat één van ons kookt en één van ons op de kinderen kan letten. Leuk om met een nieuw product te werken zodat we weer iets nieuws hebben geprobeerd. Sijmen heeft een paar hapjes op, maar was niet enthousiast, maar ‘wat een boer niet kent, dat vreet hij niet’ geldt wel een beetje voor hem. Dus wellicht als we het nog een keer geven dat hij wel enthousiast is.

Al met al zijn we op zich wel enthousiast over de afwisseling, de gerechten en de nieuwe producten. We vinden het leuk om nieuwe dingen te leren kennen en nog een bijkomend voordeel: je hoeft niet zelf te verzinnen wat je wilt eten. Maar…. met jonge kinderen is een recept maken en je daarop focussen niet te doen. Als ze ouder zijn, zou ik het zeker wel aanraden. Wat ik wel denk is dat je, als je dan gaat voor een HelloFresh Familybox, dat je dan ook een optie moet hebben voor vijf dagen. Met drie dagen moet je alsnog boodschappen doen en zelf nog steeds verzinnen wat je de andere dagen wil gaan eten.

HelloFresh bestellen met korting + schort

Wil jij HelloFresh ook uitproberen? Lucky you! We kregen wederom een fijne kortingscode* voor onze lezers. Daarmee krijg je €22,50 korting op je eerste box bij afname van twee boxen. Je kunt de code gebruiken voor de HelloFresh original-, veggie of familybox. Vul de code MOODKIDSFAM in en je korting is een feit! Snel bestellen dus die box! Bij je eerste box krijg je ook een schort.

* Voorwaarden kortingscode: Geldig van 1-12-2015 t/m 31-03-2016 op original-, veggie- of familybox bij een afname van minimaal 2 boxen. Alleen te gebruiken door nieuwe klanten en geldig op de eerste box. Fruitboxen, proefboxen, ontbijtboxen en cadeaubonnen zijn uitgesloten van de korting.

hello fresh schort 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.