Vla kunst maken met een echte Vlartist

De kinderen zijn dol op toetjes. We hebben zelfs een periode gehad dat we echte feesttoetjes maakten van ons nagerecht. Erg verrast was ik dan ook niet dat de kinderen stonden te springen van enthousiasme, toen ik door Campina werd uitgenodigd om samen met mijn kinderen en ‘Vlartist’ Daniel Kok ‘prachtige’ kunstwerken van vla te gaan maken. “Wij gaan mee, wij gaan mee!”

Samen met de meiden reisde ik af naar Amsterdam. Het Vondelpark kende ze nog van het sportevent eerder dit jaar, dus als echte Amsterdammers vertelde ze me alles wat ze wisten over het Vondelpark ;). Het KinderkookKafe, waar het event plaats vond, werd al met net zoveel enthousiasme ontvangen. Dat is overigens een absolute aanrader wanneer je in de buurt van Amsterdam woont. Leuk om je kinderen wat meer over koken te leren.

vla event

Vernieuwde Vla
Een enthousiaste dame van Campina opent het event en vertelt trots over de . Vla welke niet alleen heerlijk romig is van smaak, maar ook een bron is van calcium (wat nodig is voor het onderhouden van je botten) en proteïne (dat weer bijdraagt aan de groei en het op peil houden van je spieren). De kunstmatige kleur- en smaakstoffen zijn in de nieuwe vla vervangen door natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Fijn! Hierdoor is de kleur van de vla wat lichter en de smaak is verbeterd. En om dat laatste gaat het natuurlijk. Kinderogen dwalen ondertussen af naar de lonkende tafel waar Vlartist Daniel Kok zit te wachten.

Vla art

De creaties van Daniel zijn indrukwekkend. “Wauw mam Elsa!”. Op Instagram kun je nog veel meer van zijn vla-kunstwerken zien. De meisjes worden uitgedaagd om zelf ook vlakunst te maken. Het worden weliswaar geen Elza’s maar deze moeder is toch trots op het resultaat!

vlakunstwerken kinderen

Zet een tafel vol pakken vla, bakvormpjes, kommen, fruit en heel veel lekkers en het resultaat: een kliederboel en lachende kindergezichten. Wat een feest! De vla zat tot achter hun oren en bij mij verdween er een klodder vla achter mijn blouse net voordat we deze foto maakten 😉

maike en meiden vla event

Nieuwsgierig naar .

[ssba]

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.