By 8 november 2014 Read More →

Maak eens feesttoetjes!

Toetjes! De kinderen zijn er hier dol op. Ik wat minder. Althans minder dol op die commerciële mierzoete-koop-mij-ik-schreeuw-je-toch-toe-op-ooghoogte-toetjes .

Je kent ze wel. Die toetjes dus.

Toch wil ik mijn kinderen een nagerecht niet (altijd) onthouden. Dus nemen we zo nu en dan een bakje volle yoghurt als toet. Dat was in het begin best even wennen wat zo’n gespikkeld toetje uit de supermarkt ziet er toch echt leuker uit. En wat er leuk uitziet, dat moet wel lekker smaken en dus eten ze het op. Dat snap ik zelfs.

Dus bedacht ik een oplossing; ons eigen toetje. Een toetje dat de kinderen eten in het weekend of als we feestvieren. We noemen het hier thuis een FEESTTOETJE.

Het concept heel eenvoudig: het ziet er leuk uit, dus is het lekker en eten ze het op.

moodkids feesttoetje maken

Voor een feesttoetje heb je nodig:

  • volle yoghurt (het moet toch een beetje romig smaken vind ik)
  • spikkels, ogen, snorren en andere versieringen die je normaal gesproken gebruikt voor het versieren van cupcakes en taart (bijvoorbeeld te koop bij Jumbo, Hema of Action)

Zo maak je een feesttoetje:

Vul je bakje met yoghurt en maak een gezichtje, een diertje, vorm, etc.

Simpel toch?

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.