By 6 januari 2016 0 Comments Read More →

Pinguïns op een ijsschots

Wij hebben een hele leuke tip voor je als je nog een leuk bijgerecht zoekt voor een gezellig dinertje, of winters buffet. Deze pinguïns op een ijsschots van hosomaki (sushi-rolletjes) zullen bij jong en oud in de smaak vallen. Vooral als je net als wij dol bent op sushi!

pinguin ijsschots

Voor de twee pinguïns gebruikten we:

Zelf pinguïns van rijst maken doe je zo:

Schep de rijst in het vormpje, druk het stevig aan en haal het vormpje eruit. Dit gaat nog makkelijker als je het malletje even nat maakt.
Druk het lijfje, snaveltje, de oogjes en de pootjes uit een velletje nori-zeewier en plak die op het vogeltje en klaar is je pinguïn!

baby pinguin 2

Voor 6 sushirollen:

  • Japanse rijst, 300 gram
  • sushisu, 30ml (naar smaak)
  • 3 bladen nori
  • 1 sushimatje
  • ½ komkommer, in de lengte in tweeën gesneden, de zaadjes verwijderd en in repen gesneden
  • ingrediënten voor de rolletjes naar keuze: repen gekookte wortel, tonijn, zalm etc.
  • sojasaus, wasabi en gember

Kook de rijst, schep deze in een houten, of plastic kom en schep de sushisu er voorzichtig door. Knip of scheur een blaadje zeewier in tweeën en leg het met de gladde kant beneden op het matje. Verdeel hier een dun laagje sushirijst over, laat aan de boven- en onderkant van het zeewier ½ cm ruimte over. Leg een reep komkommer op de onderste helf van de rijst en rol de nori op. Snij de rolletjes met een scherp mes door de helft en elke helft in drie stukjes. Serveer de sushi met sojasaus, wasabi en gember.

Maak genoeg rolletjes om er een mooie ijsschots van te kunnen maken, waar je de pinguïns op kunt zetten.

Als decoratie steek je een sterretje uit een plakje wortel en snij je met een kaasschaaf een lange plak komkommer. Slinger de komkommer op een sateh-prikker en steek er de ster op. Zet de prikker op de ijsschots.

TIP: Helemaal in de Pinguïnmood? Maak dan ook deze Pinguïns op een stokje!

bento pinguins maken

[ssba]

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.