Pinguïn Bento
Voor deze bento lieten we ons inspireren door de serie .
Deze lieve kleine pinguïns zagen heel vluchtig voorbij waggelen, misschien heb jij ze niet eens gezien. We vinden ze zo te gek dat we ze graag met je willen delen. Ze zijn leuk als hapje maar ook heel geslaagd voor in de lunchtrommel.
Beeld uit de VPRO serie – vanaf zondag 7 september wekelijks 09.00 uur – zapp op NPO3
Dit heb je nodig:
- Wortel
- Zwarte olijven zonder pit
- Stukje fetakaas (of andere witte kaas die je lekker vindt)
- Cocktailprikker
Stap voor stap een Pinguïn Bento maken:
Voeten: Snijd een schuifje van de wortel en snijd er een klein driehoekje uit.
Hoofd en snavel: Stop het kleine driehoekje in 1 olijf, de punt naar buiten
Lijfje: Snijd een olijf aan de zijkant een klein stukje in en vul met feta kaas.
Pinguïn: Prik het hoofd en lijfje aan de cocktailprikker, eindig met de voeten (niet helemaal doorprikken) zodat je Pinguïn kan staan.
Maak vervolgens zoveel Pinguïns als je nodig hebt!
TIP: Een Pinguïn is het gelukkigst met was ijs om zich heen, maak je bento compleet met een paar gezonde snoepjes uit de vriezer !
[ssba]Auteur: Maike Keuben
Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.