By 5 september 2014 Read More →

Pinguïn Bento

Voor deze bento lieten we ons inspireren door de serie Taart van de VPRO.

Deze lieve kleine pinguïns zagen heel vluchtig voorbij waggelen, misschien heb jij ze niet eens gezien. We vinden ze zo te gek dat we ze graag met je willen delen. Ze zijn leuk als hapje maar ook heel geslaagd voor in de lunchtrommel.

bento penguin how to make it Beeld uit de VPRO serie Taart – vanaf zondag 7 september wekelijks 09.00 uur – zapp op NPO3

Dit heb je nodig:

  • Wortel
  • Zwarte olijven zonder pit
  • Stukje fetakaas (of andere witte kaas die je lekker vindt)
  • Cocktailprikker

Stap voor stap een Pinguïn Bento maken:

onderdelen bento pinguin

Voeten: Snijd een schuifje van de wortel en snijd er een klein driehoekje uit.

Hoofd en snavel: Stop het kleine driehoekje in 1 olijf, de punt naar buiten

Lijfje: Snijd een olijf aan de zijkant een klein stukje in en vul met feta kaas.

Pinguïn: Prik het hoofd en lijfje aan de cocktailprikker, eindig met de voeten (niet helemaal doorprikken) zodat je Pinguïn kan staan.

Maak vervolgens zoveel Pinguïns als je nodig hebt!

bento pinguins maken


TIP: Een Pinguïn is het gelukkigst met was ijs om zich heen, maak je bento compleet met een paar gezonde snoepjes uit de vriezer !

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento
Maike Keuben

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.

Simple Share Buttons